Rektör Şeker TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları Ödül Törenine Katıldı

23.11.2017

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığına (BİDEB) bağlı Yarışmalar Grubu tarafından üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda ödül töreni gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ndeki törenin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin Gök, beşincisini düzenledikleri yarışmanın, ilk defa Ankara dışında gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bilimsel bilginin sadece üretmemiz yeterli değil, üniversitelerimizde ürettiğimiz bilginin geliştirilmesi, yenilikçi ve girişimci bir şekilde kullanılması, yeni fikirlerin dünya ile aynı anda hızla yaygınlaştırılması da gerekmektedir. Bu hedefimizi gerçekleştirirken sahip olduğumuz en değerli kaynağımızsa hiç şüphesiz ki genç ve yenilikçi beyinlerimizdir. Sizlerin tasarladığı projeler sayesinde üretilen teorik bilgiyi katma değer yüksek ürünlere dönüştürerek ihracatımızda yüksek teknoloji ürünlerinin konumunu artırmak en temel hedefimizdir. Yeni ve güçlü Türkiye, gayretli, fedakar, üretken, milletini seven, yenilikçi gençler sayesinde hayat bulacaktır.” dedi.

“Gençlerimiz Çözüm Odaklı Projeleriyle Yeni Şeyler Söylüyorlar”

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu başkenti Konya’da böyle bir programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Hz. Pir’in bir sözünü paylaşmak istiyorum: ‘Donmadan, bulanmadan akmak ne hoş, dün dünde kaldı cancağızım artık yeni şeyler söylemek lazım.’ Bu cümleler aslında her yere uyarlanabilir ama TÜBİTAK’ın proje yarışmasına da çok iyi oturuyor. Elbette ihtiyaca binaen sorunlara çözüm odaklı yaklaşmak için hepimizin kafa yorması gereken birçok durum var. Gençler de bu tür durumları inceleyerek çözüm odaklı projeleriyle yeni şeyler söylüyorlar. Yeni şeyler söyleyenlerimizin çok olması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, programın düzenlenmesinde paydaş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu anlamda TÜBİTAK’a teşekkür etti. Bilim ve araştırmanın Türkiye’nin geleceği açısından önemli bir konu olduğunu aktaran Prof. Dr. Şahin, “Gençlerimiz, araştırmacı öğrencilerimiz ülkemizin geleceğidir. Bu açıdan en büyük takdiri ve alkışı sizler hak ediyorsunuz, teşekkür ediyoruz. Geçmişten gelen birikimlerimizle devlet geleneğimizle millet olma vasfımızla ve damarlarımızdaki o asil kanla biz bunların hepsinin üstesinden gelebilecek güce sahibiz. Bu çalışmalar son derece önemli. Aklı başında, üretime yönelik çalışmalar yapmalıyız. Bıkmadan, usanmadan, yılmadan çalışmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından, 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması, 2241 Sanayiye Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışması ve 2242 Üniversite Öğrencileri Yazılım Projeleri Yarışması’nda çeşitli kategorilerde dereceye giren proje sahiplerine, protokol üyelerince ödülleri takdim edildi.

Törene, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin Gök, 3.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut ve Prof. Dr. Mehmet Okka, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkan Yardımcısı Nursel Üstündağ, bilim insanları, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

 

Paylaş