Rektör Şeker Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi Tanıtım Programına Katıldı

25.10.2018

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonunda düzenlenen Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi Tanıtım Programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, programda yaptığı konuşmada, “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi, Irak, Suriye, Kuveyt ve Yemen başta olmak üzere bölgenin bilimsel geçmişini ihya etmeyi amaçlamaktadır.” dedi.

“Uluslararası toplumu Ortadoğu’da kaybolmaya yüz tutan ortak bilimsel mirası korumak için iş birliğine davet ediyorum.” diyen Oktay, “2023 hedeflerimiz doğrultusunda hakkın, ilmin ve hikmetin safında yer alacağız. İnsanlığın yarını için atılan hiçbir adımın kolay olmadığının bilinciyle, birlikte üreten ve paylaşan bir toplumu yine birlikte inşa edeceğiz.” İfadesini kullandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç ise “Ortadoğu’da Akademik Mirası Koruma Projesi, Ortadoğu’da savaşlar nedeniyle yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan ve gelecekte ülkelerindeki bilim hayatını yeniden inşa etmek üzere çalışmalarına ülkemizde devam eden bilim insanlarını ve öğrencileri tüm dünyaya tanıtmanın yanı sıra Ortadoğu’da sadece insanların ölmediğini, binlerce yıllık bilim merkezlerinin de harap olduğunu gözler önünde sermeyi, uluslararası farkındalığı arttırmayı amaçlamaktadır.” dedi.

Paylaş