Rektör Şeker “4. Geleneksel Şerbet-i Veladet” Programına Katıldı

01.10.2018

Mevlana'nın 811. doğum yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında "4. Geleneksel Şerbet-i Veladet" programı gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Valisi Yakup Canbolat, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdüssettar Yarar, Mevlana'nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uluslararası Mevlana Vakfı tarafından Mevlana Müzesinde düzenlenen program kapsamında, Mevlevi geleneği olan ‘Gülbang Duası’ okundu.

Mevlana Müzesindeki ziyaretin ardından protokol üyeleri tarihi Mengüç Caddesine yürüdü. Burada temsili şerbetçi başı tarafından şerbet kazanının açılışı ve şerbet ikramı yapıldı. Daha sonra Konya'daki belediye, firma, dernek, vakıf gibi kuruluşlar tarafından caddeye kurulan stantlarda protokol üyeleri ve vatandaşlara aşure, pilav, helva, lokum gibi ikramlarda bulunuldu.

 

Paylaş