Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Ankara’da Açıldı

19.11.2013

Üniversitemizin adını taşıyan Türkiye Cumhuriyetinin eski Başbakanı ve Akademisyen Prof. Dr. Necmettin Erbakan adına ailesi tarafından kurulan Erbakan Vakfı Ankara’da açıldı. Sn. Erbakan’ın hayatı ve fikirleri doğrultusunda bilimsel ve sosyal araştırmalar yapmak üzere kendisinin vasiyeti üzerine kurulan vakfın açılışına, oğlu Fatih Erbakan, kızları Elif ev Zaynep Erbakan’ın yanı sıra siyaset, medya ve iş dünyasından pek çok davetli katıldı. Ak Parti adına Ankara Milletvekili Salih Kapusuz,  CHP adına Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Eski Bakanlardan Hasan Aksay, Fehim Adak  ve Yaşar okuyan ve kalabalık bir topluluk da açılışta hazır bulundu.

Programa Vakfın daveti üzerine, üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün katıldı.  Prof. Dr. Şeker yaptığı selamlama konuşmasında: Necmettin Erbakan’ın Türkiye’nin yetiştirdiği önemli ve öncü bir akademisyen olduğunu, Konya’da onun adını taşıyan üniversitenin de kaliteli bir eğitim vererek, topluma örnek bireyler ve “güzel insanlar” yetiştirmeyi amaçladığını belirterek, kurulan vakfın  üniversitemizdeki akademik çalışmalara destek vermesini temenni ettiklerini söyleyerek, vakfın başarılı olması dileğinde bulundu.