Patolog Oltulu İlk 100’de

10.10.2018
Tıp Fakültesi

Amerika’nın alanında prestijli, patoloji bilimini ele alan dergilerinden biri olan The Pathologist 2016 yılında Dünya Patolojisine Etki Eden 50 ismi belirleyip yayınlamıştı. The Pathologist dergisi bu sene ise Dünya Patolojisinde En Etkin 100 İsmi (The Pathologist’s Power List 2018) yayınladı. Bu 100 ismin içerisindeki tek Türk bilim insanı Üniversitemiz Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Pembe Oltulu oldu.

The Pathologist dergisinin kendisine attıkları maille bu haberi aldığını ifade eden Oltulu, “Çok şaşırdım ve mutlu oldum. Bu önemli dergide yer almam ise şöyle oldu: Ulusal, uluslararası bazı meslektaşlarımızla 5 yıldır twitter, facebook gibi sosyal medya araçları üzerinden Patoloji eğitimine katkı yapmaya çalışıyoruz. Alanında etkin hocalarımızdan birebir eğitim almak istersek bulundukları yerlere gitmemiz gerekiyor, özellikle yuttdışı deneyimler için ciddi bir maddi külfet var, dil problemi var. Çoğu kişi bu hocalarımızın yanına gidemiyor. Bu alanında etkin isimlerin sosyal medya üzerinden önemli bilgileri ve tecrübelerini paylaştıklarını fark ettim ben. Hemen katıldım ve birçok patoloğun bu alanda olduğunu gördüm. Öğrendiğim heşeyi dünya genelindeki diğer meslektaşlarımla paylaşmaya başladım. 5 yıldır bu alanda aktif olarak yer alıyorum. Ülkemizden de pek çok bilim insanı bu çalışmaları takip ediyorlar. Bu sayede dünyaca etkin hocaların paylaştıkları önemli ipuçlarını hem öğreniyoruz, öğrendiğimiz noktaları da dünyanın her yerinden meslektaşlarımızla paylaşıyoruz” dedi.

Dünyanın her yerinden meslektaşlarında kendilerine ve paylaşımlarına bir güven oluştuğunu da söyleyen Oltulu, önemli kongrelerden önemli ipuçlarını yine diğer patologlarla birlikte sosyal medya üzerinden paylaştıklarını ifade etti. Oltulu: “The Pathologist listesini hazırlayan Amerikalı meslektaşlarımız sosyal medyadaki bu eğitim faaliyetlerimizi görmüş, patolojiye uluslararası planda eğitim alanında yaptığımız katkılar doğrultusunda bizi de bu listeye dâhil etmişler. Türkiye’den böyle bir listenin içinde yer almak benim için çok gurur verici. Tarif edilemez bir his” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e, MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev’e, MTF Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Salim Güngör’e, Patoloji Dernekleri Federasyonuna, Türk patolojisinin kıymetli hocaları ve meslektaşlarına, özelliklede eşi ve ailesine desteklerinden dolayı teşekkür eden Oltulu, dünyanın her yerinden ve Türkiye’den önemli bilim insanlarının kendisini tebrik ettiğini ve bu başarıyla gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Paylaş