PAKİSTAN HEYETİNDEN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

21.09.2012

Türkiye-Pakistan ve bölge ülkelerdeki Kimya üzerine çalışma yapmakta olan akademisyenleri ve sanayicileri buluşturmak ve çalışmalara ortak destek olmak için yapılan Pak-TURK Chemistry Day bu yıl ülkemizde Uludağ Üniversitesi ve BUTAL ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 3. Pakistan-Türkiye Kimya Günleri Münasebetiyle ülkemize gelen Pakistan’daki Malakand Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Rasul Jan, Sindh Üniversitesi Genel Koordinatörü Prof. Dr. Shahabuddin Memon ve Peshaver Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jasmin Shah ve beraberlerindeki Öğretim Üyeleri Üniversitemizi de ziyaret ederek onurlarına verilen akşam yemeğine katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın’ı makamında ziyaret eden Pakistan Malakand Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Rasul Jan ve Öğretim Üyeleri, gerçekleştirilecek projeler üzerinde fikir alış-verişinde bulundu. Üniversitemize hayran kaldıklarını belirten Pakistanlı heyet, yeni açılan bölümleri de gezerek eğitimde kaliteyi artırmanın önemine değindi. Heyete üniversitenin akademik yapısı, eğitim vizyonu ve hedefleri konusunda bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, hedefimizin eğitimde kaliteyi artırmak olduğunu söyleyerek öğrenci kapasitemizin yeni eğitim-öğretim yılında arttığını ve önümüzde ki yıllarda daha çok öğrencinin üniversitemize kazandırılacağını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Şeker heyette bulunanlara çini tabak hediye etti.