Orman Bölge Müdürlüğü ile Ağaçlandırma Protokolü İmzalandı

10.07.2013

Üniversitemizin Köyceğiz Kampüs Yerleşkesinde yapılacak ağaçlandırma ve çevre düzenlemesiyle ilgili protokol imza töreni Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek,  Orman Bölge Müdürü Necati Alıç, Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Korucu’nun katılımlarıyla Üniversitemiz Rektörlük Senato Salonu’nda yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ağaçlandırma ve çevre düzenlemesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti.        “ Bugün burada hayırlı bir günde hayırlı bir hizmete vesile olacak protokol imza törenin için bir aradayız. Konya’mızın çevresinde uzun yıllardır devam eden ağaçlandırma çalışmaları başarıyla devam etmesine rağmen halen bozkır niteliği taşıyan yerlerimiz mevcut. Şehrimizin yeşil eksikliği de sürekli vatandaşımızın ve dışardan gelenlerinde gündemin de olan bir konu. Bu alanda her gün yeni bir şey yapılmakta. Bunların yetersiz olduğu ve devamının da gerekli olduğunu biliyoruz. Bu anlamda “yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizde bir fidanınız varsa bunu toprakla buluşturunuz” tavsiyesi çerçevesinde bizde elimizden geldiği müddetçe öğrencilerimizle ve öğretim üyelerimizle bu konuda farkındalık oluşturmak ve icraat gerçekleştirmek üzere Üniversite olarak adım attık. Karşılıklı olarak Orman Bölge müdürlüğümüzle bir protokol imzalayarak önce kendi evimizin önünü süpürmek gerekliliğini düşünerek inşaatı hızla devam eden Köyceğiz kampüs alanımızda ve daha sonrada kampüs alanımızın civarında ki alanların ağaçlandırılması yönünde bir protokol imzalamış oluyoruz. Bu bağlamda Konya’mıza ve Ülkemize hayırlı olsun diliyorum.”     

Orman Bölge Müdürü Necati Alıç ise “Gerçekten mükemmel bir süreçten geçiyoruz. Orman Genel Müdürlüğümüz takriben son 10 yıldır mükemmel bir fikir değişimiyle Türkiye’de ki hizmetlerine devam ediyor. Genel bir felsefemiz var. Ormancılar sadece orman alanlarında çalışıyordu bundan önce. Ama 10 yıldır hükümetimizin de desteğiyle ormanlarımız, orman işletmeciliği inanılmaz bir değişim içerisinde. Daha önce ormanları sadece devlet adına işletirken şimdi devlet ormanlarını millet adına işletmek mantığı konusunda mükemmel bir gelişme var. Bunun bir nişanesi olarak Müdürlüğümüz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi birlikte ortak proje üzerinde protokol imzaladık. Fakat hizmetlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Konya etrafını yeşillendirme adına elimizden geleni yapacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Köyceğiz Kampüs Yerleşkesinde ve etrafında yapılacak ağaçlandırma ve çevre düzenlemesi protokol imza töreni gerçekleşti.

 

Paylaş