Öğrencilerimiz Savunma Sanayi Sergisinde Çalışmalarını Sergilediler

02.10.2018
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Konya 3. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri kapsamında açılan fuara, Konya Valisi Yakup Canbolat, Savunma Sanayii Başkanlığı Harekat Destek Grup Başkanı Yüksel Ünal, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve sektörden temsilciler katıldı. Ayrıca fuardaki savunma sanayi sergisine çalışmaları ile Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencileri de yerlerini aldı. 

SASAD Yönetim Kurulu Başkanı Öner Tekin, Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen "Konya 3. Savunma Sanayi Zirvesi ve Tedarikçi Günleri"nde yaptığı konuşmada, savunma ve havacılık sanayisinin stratejik bir sektör olduğunu söyledi. Tekin, savunma ve havacılık sanayisinin komşu sektörlere de amiral gemisi görevi üstlendiğine işaret ederek sektörün çok önemli aşamalardan geçtiğini ve bugünkü altın çağına ulaştığını söyledi. 

KSO Başkanı Memiş Kütükcü de Konya'da 100'ün üzerinde firmanın savunma ve havacılık sanayisine çalıştığını ifade etti. Bu firmaların çoğunluğunun ihracat yaptığına dikkati çeken Kütükcü, Konya'nın, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayi ihracatının yüzde 94,5'ini gerçekleştiren 5 şehir arasında yer aldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından savunma sanayi sergisinin açılışı yapıldı.

İki gün sürecek zirvede açılan sergiler arasında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin çalışmaları da yer aldı. Fuarda yerini alan Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinin standını, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ziyaret etti. 

Paylaş