Öğrenci Kimlik Kartları El Kart Olacak

28.08.2013

Üniversitemiz öğrencileri 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında da öğrenci kimlik kartlarını El kart olarak kullanabilecek.

Konya'da ilk defa Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında başlatılan uygulama ile öğrenci kimlik kartları El kart olarak kullanılmaya başlandı. Öğrenciler tarafından oldukça beğenilen bu uygulama sayesinde öğrencilerin Büyükşehir Belediyesi'ne El kart almak için başvurmasına gerek kalmadı. Beğenilen bu uygulamanın Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından 2013-2014 Eğitim-Öğretim döneminde de devam edeceği belirtildi. Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak yaptığı çalışma sonucunda, öğrenci kimlik kartları toplu ulaşım araçlarında indirimli kart olarak kullanılabilecek.

2-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Üniversitede öğrenci kayıtlarının yapılacağını belirten Öğrenci Daire Başkanlığı, kimlik kartlarının kayıt sırasında öğrencilere teslim edileceğini belirtti.