NEÜ'nün Yıldızları, “Akademi Ödülleri Gecesi”nde Parladı

27.12.2021
Rektörlük
 
 

Üniversitemizde başarılı akademisyenlerimizi ödüllendirmek ve teşvik etmek amacıyla “Necmettin Erbakan Üniversitesi Akademi Ödülleri” programı düzenlendi. Etkinlikte, NEVA Teşvik Ödülleri, NEÜ’nün Yıldızları ve NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorilerinde başarılı olan akademisyenlere plaket ve ödülleri verilirken, son üç yılda profesörlük unvanı alan akademisyenlere beratları takdim edildi.



Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi, Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ve Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı​ Mahmut Sami Şahin, Ünivesitemiz yöneticileri, akademisyenler ve davetliler katıldı.



Etkinlikte ilk olarak konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhiddin Okumuşlar, üniversitemizin bilimsel çalışmalar için gereken zemini hazırladığını ve akademisyenlerimizin de yoğun çaba göstererek birbirinden değerli bilimsel çalışmalar ortaya koyduklarını ifade etti.

"İnsanlık için yüksek katma değer üreten, parmakla gösterilir bir kurum olmayı hayal ettik." diyen Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “İsmini taşımaktan onur duyduğumuz merhum Necmettin Erbakan’ın vizyonerliğine yakışır bir şekilde; önce ülkemizde, sonra dünyada marka değeri yüksek, yenilikçi ve dinamik bir devlet üniversitesi haline gelmeyi hayal ettik. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mensubu olmaktan onur duyan personel, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mensubu olmaktan onur duyan öğrenci, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin mensubu olmaktan onur duyan, armasını göğsünde gururla taşıyan mezun, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile iş birliği yapmaktan memnun ve mutlu kuruluşlar… Tüm paydaşlarımıza, Necmettin Erbakan Üniversitesinin paydaşı olma ayrıcalığını yaşatma ideali ile yürüdük. Büyük bölümü pandeminin gölgesinde geçmiş olsa da son üç yılda Necmettin Erbakan Üniversitesi adına büyük bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Bugün ulaştığımız nokta, yani gerçeklerimiz, bunun en somut göstergesidir” dedi.



“Çalışmalarımızı, Bilim Yarışında Daima Müstesna Bir Konuma Sahip Olma Gayesi İle Yürütüyoruz”
Göreve geldiği andan itibaren Türkiye ve dünyadaki en iyi örnekleri inceleyerek bir eylem planı oluşturulduğunu kaydeden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Ortak aklı hâkim kılan, performansı önceleyen bir yönetim anlayışıyla hareket ettik. Potansiyelimizi açığa çıkaran karar ve uygulamalarımızla ön açtık. Oluşturduğumuz eylem planının en önemli sacayaklarından biri de şüphesiz akademik performans konusu idi. Bu kulvarda, üniversitemizi üst sıralara çıkaracak çalışmalar yürüttük. Bilim yarışında daima önde, daima müstesna bir konuma sahip olma gayesi ile yürüttüğümüz çalışmaların, meyvesini veriyor olmasından ziyadesi ile memnuniyet duyuyorum. Salonumuzdaki değerli hocalarımız başta olmak üzere, ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sunan tüm hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Marifet İltifata Tâbidir, Ödül Kazanan Tüm Hocalarımızı Gönülden Kutluyorum”
“Academy Awards töreniyle akademisyenlerimizi teşvik ederken esasında bir rekabet iklimi, bir başarı kültürü de oluşturmuş oluyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu iklim ve kültüre katkılarından dolayı Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı NEVA’nın Mütevelli heyetine hassaten teşekkür ediyorum. Geleceğimizi inşa edecek insan sermayesine maddi manevi destek olacak güçlü bir sivil toplum hedefiyle kurulan Vakfımız, bu manada üniversitemizin akademik gelişiminde ön açıcı bir misyonu yerine getiriyor. Marifet iltifata tabidir… Necmettin Erbakan University Academy Awards 2020 kapsamında ödül kazanan tüm hocalarımızı gönülden kutluyorum. Bilime ve Üniversitemizin akademik performansına en üst düzeyde sundukları katkılardan, üstün başarı ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum”



“Konya, Geçmişte Olduğu Gibi Yine Eğitimin En Önemli Şehirlerinden Birisi”
Konya Büyükşehir Belediyesi olarak Üniversitemiz ile paydaş kurum olmanın gururunu yaşayan kuruluşlardan biri olduklarının altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Kapsül Teknoloji Platformu ve Sosyal İnovasyon Ajansı ile Türkiye’ye örnek olan işleri gerçekleştiriyoruz. Özellikle bu konuda çalışan hocalarımıza teşekkür ediyorum, gençlerimize yeni bir ufuk oluşturmak için birlikte çaba sarf ediyoruz. Konya, geçmişten beri bir ilim şehri. Bundan 800 yıl önce ecdadın yaptığı medreseler, hala bir nişane olarak ayaktalar ve her önünden geçişimizde ilmin bu topraklarda ne kadar köklü olduğunun göstergesi olarak önümüzde duruyorlar. Konya’mızda bulunan 5 üniversitemizle de çok önemli işler yapıyoruz. 130 bin öğrencisi ve akademisyenleriyle Konya yine eğitimin en önemli şehirlerinden birisi. Çok iyi düşünülmüş bu programın da yeni bir başlangıç olarak hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Yerli Aşımız TURKOVAC, İnşallah Kısa Sürede Tüm İnsanlığın Şifa Kaynağı Olacak”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, ödül alan akademisyenleri tebrik ederek, törende merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın anılmadan geçilemeyeceğini kaydetti. Usta sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye olarak kısa sürede kendi solunum cihazımızı ürettik, insanlığın istifadesine sunduk. Yerli aşımız TURKOVAC için acil kullanım onayı alarak, seri üretime geçtik. Aşımız inşallah kısa sürede tüm insanlığın şifa kaynağı olacaktır. Necmettin Erbakan'ın bizlere bıraktığı mirasla yürüyoruz. Hedefi yaşanılabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya ideallerini hayata geçirmekti. Bu anlayışla hareket etmişti. Erbakan hoca, siyasi ve sosyal hayatı boyunca Türkiye öncülüğünde adil bir dünyanın kurulacağına inanarak çalıştı. Türkiye'de ağır sanayi hamlesinin öncüsü oldu. Erbakan hoca, bilime ve Türkiye'ye olan inancıyla ve azmiyle örnek bir insandı. Kendisini bu vesileyle tekrar rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”



“Dünyada Söz Sahibi Olabilmek İçin Küresel Rekabet Gücümüzü Arttırmalıyız”
Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, tarihin, kültürün ve medeniyetin şekillenmesinin ilim ve irfanla olduğunu vurgulayarak, “Konya’daki üniversitelerin, kamu ve özel sektördeki kurum ve kuruluşlarla birlikte, şehrin iyileştirmeye açık alanlarına yaptığı dokunuşlar bizler için ayrı bir önem arz ediyor. Medeniyetimizin geçmişine baktığımızda dünyanın bizim medeniyetimizi örnek aldığını görüyoruz. Bugün de aynı şekilde dünyada söz sahibi olabilmek için bilimsel çalışmalarda ve birçok alanda küresel rekabet gücümüzü arttırmamız gerekiyor. Böyle bir programla ve yaptıkları bilimsel çalışmalarla küresel rekabet gücümüze güç katan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’yu ve ekibini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program, konuşmaların ardından ödül törenine geçilmesiyle devam etti.

NEVA Teşvik Ödülleri kapsamında Sağlık Bilimleri alanında uluslararası iş birliği ile en fazla yayın yapan bilim insanı; Prof. Dr. Sevgi Keleş oldu. Prof. Dr. Sevgi Keleş’e ödülünü Konya Valisi Vahdettin Özkan takdim etti.



Fen/Mühendislik Bilimleri alanında uluslararası iş birliği ile en fazla yayın yapan bilim insanı; Doç. Dr. Mehmet Yavuz olurken, Yavuz’a ödülünü Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta takdim etti.



Sosyal Bilimler alanında uluslararası iş birliği ile en fazla yayın yapan bilim insanı ise; Arş. Gör. Bilgesu Kaçan oldu. Kaçan’a da ödülünü Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay takdim etti.



NEVA Teşvik Ödülleri kategorisinde dereceye giren akademisyenlere, plaketin yanında birer adet de Necmettin Erbakan Üniversitesi Geliştirme Vakfı NEVA’nın katkıları ile Gremse altın ödülü verildi.

NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Sağlık Bilimleri alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde Prof. Dr. Sevgi Keleş, Dr. Öğr. Üyesi Vesile Koçak, Doç. Dr. Gamze Sarkılar, Prof. Dr. Alper Yosunkaya, Doç. Dr. Özge Metin Akcan, Doç. Dr. Funda Gök yer aldı. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketleri, Konya Milletvekili Ahmet Sorgun tarafından takdim edildi.



NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Fen/Mühendislik Bilimleri alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde Doç. Dr. Mehmet Yavuz, Dr. Öğr. Üyesi Emrah Madenci, Doç. Dr. Lokman Gemi, Dr. Öğr. Üyesi Şaban Gülcü yer aldı. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketleri, Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir tarafından takdim edildi.



NEÜ’nün Yıldızları kategorisi, Sosyal Bilimler alanında etki değeri en yüksek bilim insanları listesinde ise; Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Haktanır, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ergün Hatır, Prof. Dr. Dicle Aydın, Doç. Dr. Mustafa Sarıtepeci yer aldı. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketleri, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik tarafından verildi.



NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Sağlık Bilimleri alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanları; Öğr. Gör. Zeynep Saçıkara, Öğr. Gör. Kübra Sultan Dengiz, Arş. Gör. Ayşe Seda Eren, Arş. Gör. Recep Evcen oldu. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketleri, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş tarafından takdim edildi.



NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Fen/Mühendislik Bilimleri alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanları; Arş. Gör. Dr. Yasin Onuralp Özkılıç, Arş. Gör. Dr. Ömer Kazak, Arş. Gör. Dr. Gamze Üçok ve Öğr. Gör. Zehra Karhan oldu. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketleri, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan tarafından takdim edildi.



NEÜ’nün Genç Yıldızları kategorisi, Sosyal Bilimler alanında etki değeri en yüksek genç bilim insanları listesinde; Arş. Gör. Dr. Tolga Seki, Arş. Gör. Dr. İrfan Erdoğan, Arş. Gör. Bilgesu Kaçan yer aldı. Bu kategoride ödül alan akademisyenlere plaketlerini, NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak takdim etti.



Alanlarında başarılı olan akademisyenlere ödül ve plaketlerinin verilmesinin ardından, son üç yıl içerisinde profesörlük unvanı alan akademisyenlere beratları, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu tarafından takdim edildi.







 
Paylaş