NEÜ Hukuk Fakültesi Türkiye 2.si oldu

13.04.2021
Hukuk Fakültesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hukuk Fakültesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin hukuk fakültelerinden takımların katıldığı 5. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Arabuluculuk Aşaması’nda Türkiye ikincisi oldu.

Türkiye ve yurtdışındaki ticari aktörler arasında ortaya çıkan uyuşmazlıkların çözümü ve arabuluculuk hizmetleri sunan İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC) bünyesinde faaliyet gösteren Genç ISTAC tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Arabuluculuk aşamasında NEÜ Hukuk Fakültesi bünyesinde kurulan takım Türkiye 2.si oldu. Türkiye’nin köklü hukuk fakültelerinin de yer aldığı yarışmada finale kalan NEÜ Hukuk Fakültesi takımı, jüri değerlendirme puanlarıyla Türkiye 2.’si olmaya hak kazandı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden üniversitelerin hukuk fakültelerinden takımların katıldığı 5. Geleceğin Tahkim Avukatı Yarışması Arabuluculuk Aşaması’nda ilk üçe girenler Ankara Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi oldu. Dereceye giren takımlara para ödülü verildi.

Online platformda gerçekleştirilen yarışmada elde edilen dereceden memnuniyet duyduklarını ifade eden NEÜ Rektörü Cem Zorlu, “İstanbul Tahkim Merkezi, Genç ISTAC tarafından düzenlenen yarışmada, ikinci olan öğrencilerimiz Mehmet Can Dalardıç, Melih Erdem Çelikdoğan, Mustafa Asım Açıkgöz ve Yasin İlhan’ı, tebrik ediyorum. Öğrencilerimize mihmandarlık eden Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nuran Koyuncu ve ilgili tüm hocalarımızı da ayrıca kutluyorum. Değerli öğrencilerimize, fakültemizi tamamladıktan sonraki meslek hayatlarında da başarılar diliyorum.” dedi.

Paylaş