Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir 'III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasında' 2. Oldu

23.04.2015
Mühendislik Fakültesi

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından İzmir’de düzenlenen III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasının sonuçları belli oldu.

Yarışmada, Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kürşat Demir "Isıl olmayan teknolojiler ile buğday ruşeymi stabilizasyonu" projesiyle 2.lik ödülü kazandı.

Demir’in projesinde; ısıl olmayan stabilizasyon teknikleri kullanılarak buğday ruşeyminin stabilizasyonu, bir başka deyişle daha uzun raf ömürlü ve daha üstün besinsel özelliklere sahip bir ürün elde edilmesi mümkün olabiliyor. Elde edilen bu ürün; birçok gıda maddesinde besinsel özellikleri geliştirmek için rahatlıkla kullanılabilecek formda olup, doğal bir gıda maddesi olması ile de özel bir önem taşıyor.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın da katıldığı Yarışmaya, Türkiye genelinden 450 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirme kurulunun kararı ile en yüksek puan alan 60 proje iki gün süreyle proje alanında sergilendi ve bu projeler arasından seçilen ilk üç proje ise ödüllendirmeye layık görüldü. Yarışma birincisine 15 bin, ikincisine 10 bin, üçüncüsüne ise 7,5 bin TL para ödülü takdim edildi. Birincilik ödülü “Gıdalarda glütenin elektrokimyasal tayinine yönelik kullan-at sensör teknolojisi" projesi ile Ege Üniversitesinden Ece Ekşin, Gülşah Çongur ve Arzum Erdem Gürsan’a; üçüncülük ödülü ise "Erimeyen lokum dondurması" projesi ile Önder Barazi ve Bengisu Erşan’a verildi. 

Paylaş