MTF Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İbrahim Erayman TRT Habere Konuştu

13.04.2020
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Tıp Fakültesi (MTF) Öğretim Üyemiz Doç. Dr. İbrahim Erayman, TRT Haber Koronavirüs Özel Programında gündemi değerlendirdi. MTF Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Konya Pandemi İl Kurulu Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erayman, coronavirüsle ilgili Konya ve Türkiye genelindeki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Olağan artışın ve yoğun bakımdaki hastaların azaldığına vurgu yapan Erayman, bu noktanın altını çizerek şöyle devam etti: “Alınan kararlar etkili bir şekilde uygulanıyor. Konya’da da etkin bir şekilde halkımızın kurallara uyduğunu görüyorum. Sabır göstermek ve sakin kalmak çok önemli. Sağlık ordusu olarak bizler de elimizden geleni sahada yapmaya çalışıyoruz. Halkımızın da kurallara uyarak, bizlere güvenerek evlerinde kalmaları gerekiyor. Salgın hayati bir konu o yüzden asla tedbiri elden bırakmamak lazım.” 

Türkiye’nin son dönemlerde sağlık alt yapısında önemli adımlar attığını kaydeden Doç. Dr. İbrahim Erayman; “Türkiye’de hastanelerde ve hastane işletmeciliğinde büyük devrimler yapıldı. Bunlar çok önemli. İzolasyon odaları, servislerde en fazla iki kişilik odaların olması gibi durumlar bu salgın esnasında bize büyük avantajlar sağladı. Keza bizim görev yaptığımız Tıp Fakültesi de yeni hastanelerden biri ve bundan dolayı hem bizler hem hasta ve hasta yakınları durumdan son derece memnunuz.” dedi.

Eğitim enstrümanlarının da çok geliştiğini hatırlatan Erayman, son yıllarda her alanda olduğu gibi enfeksiyon alanında da çok ciddi gelişmeler olduğunu kaydederek bu durumun, salgın yönetiminde de etkili olduğunu kaydetti.

Maske dışındaki korumaların özellikle sosyal mesafe korunmadığı zaman sıkıntı oluşturacağını belirten Erayman, başta toplu taşıma olmak üzere kalabalık ortamlarda maske takmanın zorunlu olduğunu hatırlattı.

Youtube kanalımızdan videonun tamamını izleyebilirsiniz.                                

Paylaş