“Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Öğretilerinde Doğa ve Çevre” Paneli Düzenlendi

17.12.2012

Mevlana’nın 739. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında Üniversitemiz tarafından “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Öğretilerinde Doğa ve Çevre” konulu panel düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, panel açılışında yaptığı konuşmada, Aralık ayında Konya’nın yüreğinin bir başka türlü atmaya başladığını belirtti.

Bugün çok özel bir gün yaşandığına, her Şeb –i Aruz Törenleri’ nin Konya için bir onur,  mutluluk ve tatlı bir telaş içerdiğine dikkat çeken Şeker, bu süreçte yurt içinden ve yurt dışından bir hayli misafirin şehre geldiğini, Konya’nın da bu kişilere misafirperverce ev sahipliği yaptığını söyledi.

Her türlü kültürel ve bilimsel etkinliklere destek vermesinin üniversitelerin görevi olduğunu vurgulayan Şeker, Uluslararası düzeyde geçen sene itibariyle başlatmış olduğumuz etkinliğin bu sene ikincisini gerçekleştiriyoruz. Her sene farklı bir içerikle tematik olarak Mevlana ile bağlantılı ve Mevlana’nın eserleri ile ilintili olarak bu çalışmalarımız devam edecek. İnşallah sonunda bu tebliğleri bir kitap haline getireceğiz. Böylelikle Mevlana hazretlerinin eserlerinden derlenmiş kendi fikirlerinin güncel olarak yorumlandığı dünyanın gelişen sorunlarına insanımızın yaşadığı farklı zaman dilimleri için mesnevide ve diğer külliyatta yer alan sorun çözücü önerileri günümüze taşımış olacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar başkanlığındaki “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Öğretilerinde Doğa ve Çevre” konulu panele geçildi.

Panelde Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Kanada Concordia Üniversitesi’nden Prof. Dr. LyndaClarke, Necmettin Erbakan Üniversitesi Endüstri MühendisliğiBölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Shahriari ve Mevlana Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tarik Quadır bir konuşma yaptı.

Paylaş