MERAM TIP’TA İKİNCİ KARACİĞER NAKLİ

07.06.2012

Konya'da Böbrek ve Karaciğer Nakli Bekleyen 2 Hasta, Isparta'dan Gelen Organlarla Hayata Tutundu

Isparta'da beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki hastadan alınan karaciğer ve böbrek, üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan operasyonla organ bekleyen 2 hastaya nakledildi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Şakir Tavlı, fakülte binasında düzenlediği basın toplantısında, Isparta'da beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki erkek hastadan alınan karaciğer ve bir böbreği Konya'ya getirdiklerini söyledi.

Böbreği, 8 yıldır diyaliz hastası olan Başal Güngör’e, karaciğeri ise 5 yıldır karaciğer yetmezliği çeken Sebahattin Erkol'a naklettiklerini anlatan Tavlı, şunları kaydetti:

''Karaciğer naklinde operasyon 7 saat sürdü ve gayet iyi geçti. İki ay kadar önce bir karaciğer nakli gerçekleştirmiştik. Bu ameliyatı bir öncekine nazaran daha kısa sürede tamamladık. Bu işlerde rutine girmek ve devamlılığı sağlamak çok önemli. İlerleyen dönemlerde daha da başarılı olacağız.  Hatta bugün beklediğimiz bir karaciğer daha nakil bekleyen bir hastamızın derdine derman olacak. Akşamüzeri bu nakli gerçekleştireceğiz.

Tavlı, karaciğer nakli yapılan Erkol'un sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu sözlerine ekledi.

Karaciğer nakli yapılan Sebahattin Erkol ise doktorlarına ve uygun karaciğeri bağışlayan aileye ömür boyu dua edeceğini dile getirdi.

5 yıldır karaciğer yetmezliği çektiğini anlatan Erkol; ''Hocalarıma güvenerek ameliyat için geldim ve şimdi kendimi çok iyi hissediyorum. Ameliyattan önce bazı sorunlar yaşıyordum, nefes almakta zorlanıyordum. Ayrıca karnım aşırı derecede şişmişti ve normalden fazla kiloluydum. Artık kendimi çok iyi hissediyorum. Hatta o kadar iyiyim ki kendime güreşecek rakip arıyorum'' dedi.

Paylaş