Tıp Fakültesinin Yeni Öğrencileri Gerçekleştirilen Törenle Hekimliğe İlk Adımı Attı

02.10.2013

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi 2013-2014 Eğitim Öğretim döneminde, tıp öğrenimine başlayan öğrencilere törenle beyaz önlük giydirildi. Gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcıları ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, “Öğrencilerimizin bugün giyecekleri beyaz önlüğü ömür boyu hakkıyla taşıyacaklarına inanıyorum. Onların en iyi hekim olmaları için hocalar, idareciler olarak bizler elimizden geleni yapacağız. 2013 -2014 eğitim öğretim yılı hayırlı olsun” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sözlerine İstiklal Savaşında şehit ve gazi olan hekimleri, hakkın rahmetine kavuşmuş hekimleri ve emekli olan hekimleri anarak başladı. Şeker,  “Beyaz önlük giymeyi olayın ciddiyeti, yetkinliği, etkinliği olarak görüyoruz. Ustalarınıza saygı içinde, kutsal bir meslek olduğu bilinciyle görevinizi yerine getirmenizin gerektiğini düşünüyorum” diyerek öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından öğrencilere, Prof. Dr. Sait Eğrilmez “Türkülerle Hekimlik” isimli ilk dersi verdi. Karacaoğlan’dan, Abdurahim Karakoç’a bir çok şair ve halk ozanının yazdığı sözlerden oluşan ve hekimlerden bahsedilen türküler eşliğinde işlenilen ve coşkulu bir şekilde devam eden ilk dersin ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

 

Paylaş