MERAM TIP FAKÜLTESİ 'NDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ DÜZENLENDİ

02.10.2012

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 'Beyaz Önlük Giyme' töreni düzenlendi.

2012–2013 Eğitim Öğretim yılına başlayan Tıp Fakültesi’nde, Dekanlık Konferans salonunda gerçekleştirilen törende, Tıp Fakültesi'ne kayıt yaptıran 220 öğrenci beyaz önlük giydi.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp Fakültesi Dekan’ı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, Başhekim Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Prof. Dr. Orhan Demireli, Prof. Dr. İbrahim Erkul, Prof. Dr. Dursun Odabaşı, Prof. Dr. Yüksel Tatkan, Öğretim Üyeleri, Konya Kamu Kurum Hastaneleri Başhekimleri, öğrenci ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp eğitiminin diğer mesleki eğitimlerden daha önemli olduğunu, söyledi. Doktorluğun bilim ve sanat içerdiğini, para için yapılan bir meslek olmadığını dile getiren Şeker; " Tıp eğitimi diğer meslek dallarında öne çıkmış insan hayatıyla direk ilgisi olan çok önemli eğitim sürecidir. Tıp Fakültemiz 30 yıllık geçmişiyle geleceğe daha nitelikli bakan; bölge şehirlerimizden hastalar ve öğrenciler alan bir fakültemizdir" diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ise konuşmasında şunları ifade etti; "Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin ülkemizin hemen hemen her bölgesinden tercih edildiğini görüyoruz. 6 yıl sürecek olan zorlu tıp eğitimine başlamış bulunuyorsunuz. Hekimlik denilince, akla gelen simge haline gelmiş bazı değerler vardır. Dürüst olma, özverili olma, hastaya ve insana saygılı olma gibi ulvi değerler. Ben bugünden itibaren ve mezun olduktan sonra da bu değerlere sizin sahip çıkacağınıza inanıyorum."

Öğrencilere Beyaz Önlük giydirme seremonisinden önce, Prof. Dr. Yüksel Tatkan ve Prof. Dr. Dursun Odabaşı meslek tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı. Daha sonra öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Paylaş