Tıp Fakültemizde Göz Bankası Açıldı

02.07.2013

Türkiye’nin köklü tıp fakültesi hastanelerinden olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizin Göz Bankası Bölümü, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Göz Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Hamiyet Pekel, öğretim üyeleri, misafir hekimler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta bir konuşma yapan  Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Bankası Sorumlusu Prof. Dr. Hamiyet Pekel, açılan Göz Bankası ile bölgemizin önemli bir açığının kapandığını söyledi. 1985 yılında Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan hocanın girişimleri ile Tıp Fakültesi Hastanesinde Kornea naklinin başladığını fakat daha sonra Sağlık Bakanlığının yeni kriterler getirmesi ile ara verilen nakillerin bundan böyle bu merkez sayesinde kontrollü bir şekilde devam edeceğini belirten  Prof. Dr. Hamiyet Peker,      Anabilim Dalımız, Göz Bankası kurulması için gerekli yerlere gerekli başvuruları yaparak Göz Bankası Ruhsatını almıştır. Sağlık Bakanlığının kararıyla yedi farklı hastanede bizim Göz Bankamıza bağlı olarak kornea temini yapılacak ve bu kornealar hastalarımıza nakledilerek önemli bir sağlık sorunu da çözülmüş olacaktır. Göz Bankamızın açılması sürecinde bize desteklerini esirgemeyen, Rektörümüz, Dekanımız ve Başhekimimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ise Tıp Fakültesinin şu anda Türkiye’de seçkin bir yere sahip olduğunu ve her türlü ameliyatın hastane bünyesinde yapılabildiğini, nakil üniteleri ile Türkiye’nin seçkin bir üniversitesi konumunu pekiştirdiğini ifade etti.

Son olarak kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise böyle bir merkezin hastane bünyesine kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Hastanemizde zaten daha önceden bu nakiller yapılıyordu. Hocalarımız sağ olsun başarıyla bu ameliyatları yapıyorlardı. Fakat daha sonra Sağlık Bakanlığı bazı kriterler getirdi. Şu anda bizim hastanemiz bu kriterlerin tamamını karşılıyor. Türkiye’nin en iyi Göz Kliniklerinden birisine sahibiz. Dünya’nın her yerinde yapılan bütün ameliyatlar başarıyla hastanemizde de yapılmaktadır. Göz Bankamızın da bu çerçevede hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonrada bizler hastanemizin gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardında Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göz Bankası kesilen kurdele ile hizmete girdi. Göz Bankası bünyesinde bölgemizin en iyi ekipmanlarının olduğu seçkin bir laboratuvarı da barındırıyor. Her türlü göz hastalığının tedavi edilebildiği Tıp Fakültesi Hastanesi, Göz Bankası ile bölgemizin en önemli göz merkezlerinden birisi haline gelmiş oldu.

Paylaş