Konya Simülasyon Merkezi (KONSİMERK) Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

20.11.2013

Konya İl Sağlık Müdürlüğü Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde KONSİMERK hakkında bilgilendirme  toplantısı yapıldı. Toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı ve Dekan Yardımcıları, Tıp Fakültesinden Öğretim Üyeleri  katıldı.

Bilgilendirme konuşmasında Dr. Yavuz Üçkuyu:   “Konya’da  simülasyon  merkezinin sürdürülebilirliği ve işletilebilirliği için üniversite işbirliğine ihtiyaç var. Eğitimi zenginleştirme amacıyla simülasyon eğitimi verilmeli. Toplumun yetkin hekimler istemesi ,  hastaların deneme nesnesi olmak istememesi simülasyon merkezinin kurulma zorunluluğunu  gösteren nedenlerden biri. Becerinin defalarca tekrar edilerek ustalık kazanılması, farklı öğrenim stillerinin bir arada olması ve kişiye istediği kadar hata yapabilme ve pratik kazanma gibi faydaları bulunmaktadır. Türkiye’de üç tane simülasyon merkezi var. Bunlar; Antalya, İzmir ve Konya ilimizin arasında bulunduğu merkezlerdir. Tıp fakültesi mezunlarının yetiştirilmesi için bu merkezler gerekli. Olay yerinde müdahalelerdeki eksikliklerimizi biliyoruz. Yeni mezunların hastalar üzerinde deneme yanılma yoluyla öğrenmeleri yerine bu merkezlerde deneyim kazanmaları açısından merkezimize ihtiyaç var.”  açıklamalarında bulundu.

Rektörümüz Prof.Dr.Muzaffer Şeker:  “Bu ortaklaşa yapılması gereken bir proje. Mevcut durumun iyileştirilmesi, planlı ve programlı şekilde yürütülmesi için simülasyon merkezi oluşturulmalı. Böyle bir kurumsal yapıya ihtiyacımız var. Bu yapıyı nasıl daha işlevsel hale getirebiliriz ,nasıl planlama yapabiliriz? Bu anlamda üzerimize düşeni yapmalıyız. Bir kurumun kendi içine kapalı olarak ilerlemesi mümkün değil. Çok yönlü beslenmesi ve bizim gibi kurumların desteğini alması gerekir. Ortak bir mutabakata ulaşmak için birkaç oturuma daha ihtiyaç var. Karşılıklı işbirliğiyle birkaç kez daha bir araya gelmeliyiz.” şeklinde düşüncelerini belirtti.

Toplantı, Dr. Yavuz Üçkuyu’ nun  katılımcılardan gelen  soruları cevaplandırması ve simülasyon merkezi binasının gezilmesiyle  sona erdi.  

 

Paylaş