KONYA, ORGAN NAKİL ÜNİTESİ’NE KAVUŞTU

22.03.2012

 

Konya’da İlkleri gerçekleştiren Tıp Fakültesi Hastanesi Organ nakil Ünitesi’nin açılışı yapıldı. Hastalara şifa vermesi dileğiyle ünitenin açılış kurdelasını kesen Konya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker; ‘Kendi öz kaynaklarıyla yapılmış olan bu ünitemiz Konya ve çevre illere de hizmet verecektir. Allah muhtaç etmesin ama bu tür merkezlerin bulunması hepimiz için bir güvencedir. Organ nakli için bize müracaat etmiş ve işlemleri gerçekleşmiş olan hastalarımız var. Bu hastalarımızın hayat standartlarının yükselmesi ve daha iyi bir yaşam sürmesi hepimizi mutlu ediyor. Bunu ancak yaşayan bilir. Onlara Sağlıklı uzun ömürler diliyorum’ dedi.

Üniversite hastanesi olarak nitelikli ve herkesin yapamadığı kaliteli hizmeti üretmek zorunda olduklarını ifade eden Rektör Şeker;  ‘biz sağlık hizmetinde ülke insanına nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesinde ve niyetindeyiz. Bir insana hayat vermek tüm insanlığa hayat vermektir Umuyorum ki ünitemiz, organ nakli gibi sorunlu bir konuda gerek hocalarıyla gerekse deneyimli personeliyle bölge insanımızın sorunlarına çözüm üretmede ön planda olacaktır. Ünitemizin kurulmasında emeği geçenleri ve bundan sonrada geçecek olanlara teşekkür ediyorum diye söyledi.

Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şakir Tavlı ise ‘fakültemizde büyük eksikliği bulunan bu merkezi Konya’ya ve üniversitemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2002 yılından bu yana organ nakillerini hastanemizde gerçekleştirebiliyoruz. Ancak böyle bir merkez olmadığı için birçok hasta diğer illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalıyordu. Bu merkezle birlikte artık Konya ve yakın çevresinde bulunan ve organ nakli olacak hastalarımız hastanemize gönül rahatlığıyla gelebilirler’ dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Şeker ve öğretim üyeleri kurdele keserek Organ Nakil Ünitesi'ni hizmete açtı. Bir süre ünitede bulunan odaları gezen Rektör Şeker, ünite hakkında bilgi aldı. 9 oda ve 13 yatak kapasiteli ünitedeki hepafiltreli 3. derce yoğun bakım şartlarına sahip odalarda diyaliz ünitesi de bulunuyor.

Paylaş