Kenan Sofuoğlu, Üniversitemizde Gençlerle Buluştu

27.02.2020
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz, AK Parti Milletvekili ve Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nu ağırladı. Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen program Köyceğiz Kampüsü Fuat Sezgin Konferans Salonunda yapıldı. Programa hem öğrenciler hem de diğer misafirler yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasına motosiklet merakını anlatarak başlayan Kenan Sofuoğlu, programa katılan herkese teşekkür ederek, memnuniyetini ifade etti. Kendini bildiğinden beri motosikletin hayatında olduğunu belirten Sofuoğlu, bu sporu çok sevdiğini ve insanın sevdiği işi yapması gerektiğini söyledi. Başarılarının altında yatan şeyin zorluk çekmek olduğunu kaydeden Sofuoğlu; “Geçmişte hiç kimse yanımızda değildi. Bugün ki gibi bir ortam yoktu o zaman. Yalnızdık, destek olan yoktu. Çok sıkıntılar çektik ama iyi ki zorlanmışım diyorum. O zor günleri geçirmeseydim bu kadar başarılı olamazdım. 5 kere dünya şampiyonu olduysam o çektiğim zorlukların bunda çok büyük bir katkısı var. Pes etmeden, daha çok çalışarak Rabbim yukarıda kalmayı nasip etti. 35 yaşında yarışı bırakmış olsam da gönlüm hala orada. Çok seviyorum motoru, yarışı… Ancak şu an başka bir hayatımız var. Daha çok projeye destek olmak, insanlarla beraber olarak hayırlı işler yapmak da beni çok gururlandırıyor.” dedi.

6. kez şampiyon olacakken Fransa’daki yarışta kaza yaptığını anlatan Sofuoğlu, bu yüzden şampiyonluğu kaybettiğini belirterek; her ne olursa olsun gençlere sevecekleri işleri yapmalarını, sevecekleri işlerde daha başarılı olabileceklerini hatırlattı.

Milletvekili olarak da alanda yaşanan ihtiyaç ve sıkıntılarla ilgilendiklerini kaydeden Kenan Sofuoğlu, bulundukları konumun önemini bildiklerini, insanların dertlerini dinlemeye ve çare üretmeye çalıştıklarını ve bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklerini hiçbir zaman unutamayacağını kaydetti. Duygusal biri olduğu için siyasette aldığı eleştirilerin kendisini üzdüğünü belirten Sofuoğlu, hiçbir beklentisi olmadan Ankara’daki görevlerine devam ettiğini, milletimize mahcup olmamak için çalıştığını sözlerine ekledi.

Program sonunda gençlerin sorularını da yanıtlayan Kenan Sofuoğlu şunları söyledi: “Örneğin şu anda dünya şampiyonalarında yarışan arkadaşımız Toprak Razgatlıoğlu var. Kendisinin yaşı çok genç, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın da destekleriyle dünyadaki yarışlara katılıyor ve çok başarılı bir kardeşimiz. Şimdi belki adını hiç kimse bilmiyor ama yıllar içinde dünyaca ünlü biri olacağına eminim. Çünkü azimle çalışan ve pes etmeyen birisi… Sizlere de tavsiyem asla yılmayın. Allah çalışana er geç istediklerini farklı şekillerde de olsa nasip ediyor. Sizler başarılı olun inşallah ve kendinizden sonraki gelenlere de destek olun.”

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’nun Milletvekili ve Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’na hediye takdimi ile sona erdi.

Paylaş