Kamuoyu Duyurusu

29.06.2021
Rektörlük

Bugün odaTV adı ile faaliyet gösteren internet sitesinde Demirören Haber Ajansı’na (DHA) dayandırılarak “Erbakan'ın isminin yerine ne geldi” başlığı ile yayımlanan habere ilişkin kamuoyuna tarafsız olarak doğrusunu sunma gereği duyduk.

Şöyle ki;

Demirören Haber Ajansı, Ankara Ofisi’nden Sn. Ferhat EKİNCİ’nin hazırladığı ve “Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 9 üniversiteye 10 enstitü, fakülte ve yüksekokul kuruldu” başlığı ile servis edilen basın bültenine, odaTV sitesinde yer verilirken yeni bir başlık eklenmiş ve “Erbakan'ın isminin yerine ne geldi” şeklinde bir başlık tercihinde bulunulmuştur. Haberin başlığından anlaşılan, Necmettin Erbakan Üniversitesinin isminin değiştirilip yerine başka bir ismin konulmuş olduğudur. Halbuki söz konusu haberde yer alan ve DHA’dan doğrudan aktarılan bölümün son paragrafında özellikle koyu puntolarla (bold) belirtilmiş alanda da görüleceği üzere bahse konu olan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin adının Necmettin Erbakan Üniversitesi Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmiş olmasıdır. Üniversitemizin adı halen Necmettin Erbakan Üniversitesi’dir.

Ülkemizdeki bazı üniversitelerde yeni kurulan, kapatılan ve ismi değişen akademik birimlerle ilgili hazırlanan kapsamlı bir haberde kullanılan başlığın, odaTV web sitesi okurlarınca üniversitemizin ismi değişmiş gibi algılanmasına sebebiyet verdiği/vereceğini üzülerek fark ettik. Doğrusu şudur ki; üniversitemizin ismi değişmemiş, sadece fakültemizin ismi, ilgili kanunlar çerçevesinde hayırseverin ismi ile değiştirilmiştir. Doğrusu bu iken, tercih edilen başlığın maksadını aşan boyutta merak uyandırdığı ve gerçeği manipüle edecek nitelikte olduğu ilgili kamuoyu tarafından da görülebilecektir.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Necmettin Erbakan Üniversitesi
 
Paylaş