Kampüsümüzde Maket İzmaritlerle Farkındalık Oluşturuldu

31.05.2022
Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi tarafından '31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü' kapsamında, sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zararı göstermek adına fakülte bahçesine maket sigara izmaritleri bırakıldı. 



Her yıl milyonlarca canlının sigara izmaritini yutarak öldüğünü belirten Üniversitemiz Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Birekul, "Biz de fakülte olarak bu farkındalığı öğrencilerimizle birlikte yaşamak adına böyle bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte de amacımız izmarit gibi çok küçük bir atığı aslında ne kadar büyük çevresel felaketlere ve zararlara yol açtığının dikkatini çekmek. Çünkü Dünya Sağlık Örgütü'nün de açık istatistiklerinde dünyada yılda 1 milyon kuş sadece izmarit yutarak ölüyor. Toprağa attığımız her küçük izmarit, topraktaki bitkilerin yeşermesini, büyümesini yüzde 44 oranında yavaşlatıyor. Biz de bunları gündeme getirmek, öğrencilerimizin, arkadaşlarımızın farkındalığını arttırmak adına bugün böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.



Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencimiz Yavuz Karaca, "Sigara izmaritlerinin doğaya verdiği zararla ilgili fakültemiz dekanıyla birlikte bir çalışma yürüttük. Umarım bunları görerek arkadaşlarım bilinçlenmişlerdir" diye konuştu.



İşletme Bölümü öğrencimiz Nurdagül Erdoğan ise, "Öncelikle çok sevindim. Çünkü okulumuzda çok fazla sigara içen var. Bu izmaritleri sürekli yere atıyorlar. Yani bu etkinliğin yapılması bence çok güzel olmuş. Çoğu insan bilinçlendi diye düşünüyorum. Yani şahsen ben de öyleyim. Sabah gelirken bir tane izmariti çöpe attım. Yani bunun için de çok mutluyum. Bu sosyal farkındalığın içinde olmaktan da çok mutlu oldum" şeklinde konuştu. 

DHA ve Salih Büyüksamancı'ya teşekkür ederiz.
Paylaş