Kampüs İnşaatımız Hızla Yükseliyor

22.01.2013

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı kampüs alanındaki inşaatta incelemelerde bulundu.  İncelemeye her iki kurumdan da üst düzey bürokratlar katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, şu anda ortak derslik inşaatının devam ettiği kampüsün ülkemizdeki en güzide kampüslerden biri olacağını vurgulayarak,"Meram, Türkiye'nin en güzel üniversitesi olmaya aday bir yer kazandı. Meram Belediyesi'nin bizlere sunduğu bu imkanı en iyi şekilde değerlendirmek için güzel bir projelendirme dönemi geçirdik. Ortak derslikler inşaatı hızla yükseliyor. Ekim 2013'te ilk bölümü teslim edilecek ve öğrencilerimizin hizmetine sunulacak. Bu anlamda Meram Belediye Başkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü böyle bir arsanın devri kolay bir işlem değildi. Bu alanın tapusunun devriyle üniversitemize çok önemli bir katkıda bulunarak büyük bir yükü bizim üzerimizden almış oldu. Bu katkılar elbette boşa gitmeyecek. İnşallah Meram ilçesi, Türkiye'nin çok nadide bir kampüsüne ev sahipliği yapmış olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da, "Türkiye'nin  gözde bölgelerinden olan ilçemizde, yine ülkemizin en güzel kampüsü olacak bir üniversite, Meram'ın en yüksek tepesinde konuşlanmaya başladı. Rektörümüzün üstün gayretleri, Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Ankara'dan gelen bürokratlar ve bizim gayretlerimizle Meram'ın en güzide bölgesinde, 1 milyon metrekarelik alanda inşaat çalışması hızla devam etmektedir. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılan görüşmeler, Sayın Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın gayretleri neticesinde Ekim ayı gibi temeli atılan binaların bu aşamaya gelmesi ve kış şartlarına rağmen hala inşaatın devam ediyor olması da bizim için memnuniyet verici. Muhteşem bir Konya manzarası da bu kampüs alanından gözlemlenebilecek. İlk etapta yapılan bu yatırımın maliyeti yaklaşık 22 milyon TL. 27 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 3 binanın  çok kısa bir sürede bitecek olması hem üniversitemiz ve öğrencilerimiz açısından hem de belediyemiz ve vatandaşlarımız açısından çok memnuniyet verici bir durum. Tabi 1 milyon metrekarelik toplam alandaki diğer yapılaşmalarla ilgili çalışmaları Sayın Rektörümüz belirtti, böylece hangi fakültenin nerede olacağıyla ilgili projeler de netleşmiş oldu. Onlar da etap etap yapılacak. Konya'nın en gözde yerine Türkiye'nin en gözde üniversitesi konuşlanmış olacak. Emeği geçenlerin hepsine teşekkür ederim." diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Şeker ve Belediye Başkanı Dr. Kalaycı, inşaatın şantiyesinde çalışan işçilere tatlı ikram etti.   

 

Paylaş