Innopark’a Sanayi Bakanı Varank’tan Ödül

15.11.2021
 

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi, “Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 Yılı Performans Endeksi” sonuçlarına göre 3 ödül birden aldı. Innopark’ın ödülünü Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın elinden aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, ‘Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Bölgeleri Zirvesi’ gerçekleştirildi. Gebze’de Bilişim Vadisi’nde düzenlenen zirvede, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi de, ‘Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2020 Yılı Performans Endeksi’nde önemli başarılara imza attı. 

Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi; En İyi Gelişme Gösteren TGB’ler arasında Türkiye 1.si, En İyi Kuluçka Faaliyetinde bulunan TGB’ler arasında Türkiye 1.si, Erken Aşama TGB’ler kategorisinde Türkiye 3.sü oldu.

Innopark ayrıca, ülkemizdeki faal olan 63 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde genel sıralamada 17. sırada yer aldı.

Innopark, Kısa Sürede Büyük Başarılara İmza Attı
Ödül töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Innopark’ın başarısının her geçen gün arttığını ve bu başarısının da tescillendiğini söyledi. Başkan Kütükcü ayrıca, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Ar-GE ve tasarım faaliyetlerinin yanında üretim imkanı da sunduğunu kaydetti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan ise, Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ve Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak, ülkemizin kalkınması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. Prof. Dr. Doğan, elde edilen başarıda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Paylaş