İman Ve Aksiyon

24.05.2013

Necip Fazıl’ın Erzurum’da verdiği “İman ve Aksiyon” konferansı YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından “ 30 Kitap 30 Konuşmacı” programında ele alındı. Programa Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğrenci ve misafirler katıldı.

Prof. Dr. Durmuş Günay : “Var olan yapı çöktüğünde en temel sorular sorulmaya başlanır. Problem tekrar en derin şekilde ele alınır. Felsefenin bittiği, bilimin tek yol gösterici zannedildiği zamanda ortaya çıkan kriz bir tefekküre çağırır. İşte toplumun, her şey bitti dediği bir zamanda N. Fazıl ortaya çıkıyor. En belirgin özellikleri tefekkür, mütefekkir, aksiyon ve bir dava adamı olan N.Fazıl toplumun bütün hissiyatı ve dertlerini adeta kendinde biriktiriyor. Toplum, kendisinin dava adamı olduğunu anlayınca ona sahip çıkıyor. Batı kültürü karşısında aşağılanan toplum psikolojisi karşısında öyle yüksek bir fikirde tarihi yeniden yorumlayarak topluma kendi davasını gerçekleştirmek için konferanslar veriyor, bunlardan biri: Aksiyon ve İman.

Kendi değerlerine güvenen, bunun hak olduğuna kalbinde en küçük bir kuşkuya yer vermeden değerlerinin en yüce olduğuna inanan N.Fazıl toplumun kendi kültürü içinde yeniden doğmasını sağladı. Biz de ruhumuzun iskeletini dik tutmalıyız. Kendine güvenmeyen insan hiçbir şey yapamaz.”dedi.

Program, Tarım Eski Bakanı Sami Güçlü tarından Prof. Dr. Durmuş Günay ‘a plaket verilmesi ile sona erdi. 

 

Paylaş