İkinci Ulusal Necmettin Erbakan Sempozyumu

07.05.2020
Rektörlük

Türk Siyasi Hayatında Milli Görüş Hareketi ve Necmettin Erbakan

İkinci Ulusal Necmettin Erbakan Sempozyumu

Türk Siyasi Hayatında Milli Görüş Hareketi ve Necmettin Erbakan (12-13 Kasım 2020)

Üniversitemiz, ismini taşıdığı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı farklı odak konularla anma ve anlama amacında bilimsel çalışmalara öncülük etmek istemektedir. Bu anlayışla rektörlüğümüz tarafından 2016 yılında “Doğumunun Doksanıncı Yılında Necmettin Erbakan ve Milli Görüş Düşüncesi Sempozyumu” düzenlenmiştir. Bu sempozyumun devamı olarak üniversitemiz merhum Necmettin Erbakan ile ilgili farklı odak konularda sempozyumlara ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

2020 yılının Kasım ayında Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde düzenlenecek olan sempozyumun odak konusu, Türk siyasi hayatı olarak belirlenmiştir. “Türk Siyasi Hayatında Milli Görüş Hareketi ve Necmettin Erbakan” başlıklı Sempozyuma özellikle siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, sosyoloji, siyasi tarih, siyasi iletişim gibi alanlarda çalışan akademisyenlerin ve diğer ilgililerin katkıları beklenmektedir.

Bildirilerin akademik bir içeriğe ve üsluba sahip olması gerekmektedir. Editörlük sürecinden sonra sempozyum bildirileri, Türk Siyasi Hayatında Milli Görüş Hareketi ve Necmettin Erbakan başlıklı bir derleme kitap olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınevi tarafından yayımlanacaktır.

e-posta: [email protected]

Sempozyumla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Paylaş