II. Ahlak Şurası Tamamlandı

25.11.2013

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği'nin organize ettiği 2. Ahlak Şûrası'nda 27 ilim ve fikir adamı "Siyaset ve Ahlak" konusunu ele aldı. Şûra, Sonuç Bildirgesi'nin okunmasıyla sona erdi.

27 ilim ve fikir adamının düşüncelerini beyan ettiği Ahlak Şûrası'nda; Siyaset ve Ahlak Felsefesi, Uluslararası Siyasetin Ahlaki Sorgulanması, Müslüman Ülkelerde Siyaset ve Ahlak İlişkisi, Ekonomi Politikaları ve Ahlak konuları değerlendirildi..

Şura’nın ikinci günü gerçekleşen III. Oturumda Uluslararası Siyasetin Ahlaki  Sorgulanması konulu oturumda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün’ de Müzakereci olarak bulundu. Başkanlığını Prof. Dr. Şükrü Kocatepe’nin yaptığı oturumda Mısır Darbesi Karşısında ABD ve Avrupa Birliği Konulu bildiri sunan Prof. Dr. Muhittin Ataman’ a müzakerede bulunan Akgün;  Mısır Darbesinin ABD ve Avrupa ülkelerinin iki yüzlülüğünü bir kere daha ortaya çıkardığını vurguladı.

Şûranın kapanış oturumu Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Prof. Dr. Şükrü Kocatepe ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker'in katılımıyla gerçekleşirken, şûra Sonuç Bildirgesi'nin okunmasıyla sona erdi.

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Doğan, II. Ahlak Şûrası' nın Türkiye'nin ve dünyanın gündemi olan "Siyaset ve Ahlak" üzerine yapıldığını hatırlatarak, seçkin ilim adamlarının katıldığı toplantılarda gördüğü manzarayla gurur duyduğunu söyledi. Türkiye'nin maddi gelişmesinin insani gelişmeyle paralel yürümediği için büyük ahlaki problemler ve sıkıntılar ortaya çıktığını kaydeden Doğan, "Biz burada insani gelişmenin, ahlaki ilkeler üzerinde yürütülmesi gereken bir kalkınmanın gerekli olduğunun altını çizdik." dedi. Doğan, toplantının yapılmasında Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in özel ilgisi ve desteği olduğunu belirterek, teşekkür etti.

Sonuç Bildirgesinin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Eğitimde Değişim ve Yeni Yönelimler Sempozyumu için davetli olarak şehrimizde bulunan YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’a Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca yine söz konusu sempozyum için şehrimizde bulunan Kırgızistan Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı’ da misafirperverliği ve  alicenaplığına teşekkür ederek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e Kırgızistan doğal yaşamını yansıtan bir tablo hediye etti.

Hediye takdimlerinin ardından toplu resim çekildi.

     

      

Paylaş