İBTAV ve UNİKOP Üniversiteleri Arasında Protokol İmzalandı

26.10.2018

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinliklerinde, İslam Bilim Tarihinin dünya medeniyetine yaptığı katkılar çerçevesinde Prof. Dr. Fuat Sezgin ve çalışmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak amacıyla İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) ve UNİKOP üyesi 13 üniversite arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokolde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “Fuat hocamız Bilim dünyasının İslam coğrafyasına yaptığı haksızlıkları, İslam dünyasının geçmişten günümüze kadar bilim arenasında ortaya koyduğu buluşları ve harcadığı çabayı, günümüz dünyasındaki ulaşılmış olan noktanın Müslümanlara borçlu olunduğunu anlatma gayreti içerisindeydi. Kendisini ‘çalışmak ve kitap yazmak için yaşıyorum’ diye özetlerdi.” ifadelerini kullandı.

İBTAV Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya ise, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in tanıtılmasına katkı sağlayacak protokole katılan rektörlere teşekkür etti. Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin'in hayattayken de değerinin bilindiğini, Sezgin'in değer biçilmeyen bir kütüphanesi olduğunu ve bunun da dünyada eşinin bulunmadığını söyledi.

Yapılacak etkinliklerin organizasyonu için görevlendirilen Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da, “Gerçekleştirilecek olan etkinliklerle hem hocamızı yad etmiş olacağız hem de unutulmuş olan İslam bilim tarihi geleneğini ve geçmişini gençlere, toplumumuza anlatacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından UNİKOP üyesi 13 üniversitenin rektörleri protokolü imzaladı.

Paylaş