Hukuk Fakültesi Öğrencilerimizden "Kalite Elçisi" Başarısı

25.06.2021
Hukuk Fakültesi
 

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi öğrencileri Arif Emrah Toyoğlu ve Yusuf Polat’a, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından ‘Kalite Elçisi’ unvanı verildi.

YÖKAK bünyesinde verilen ulusal düzeydeki eğitimler, çalıştaylar ve programlar  neticesinde 3 elemeye katılan ve bu ulusal düzeydeki elemelerde muvaffak olan NEÜ Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencileri Arif Emrah Toyoğlu ve Yusuf Polat, YÖKAK’ın Değerlendirici/İzleme Programına dahil olarak “Kalite Elçisi” unvanıyla ilk görevlerini almış oldu.

YÖKAK tarafından Arif Emrah Toyoğlu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin; Yusuf Polat ise, İstanbul Maltepe Üniversitesinin izleme programında öğrenci temsilcisi olarak görevlendirildi.

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Koyuncu, YÖKAK bünyesinde üniversitelerin kurumsal izleme programında değerlendirici görevi yürüten öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yükseköğretim Kalite Kurulunun Görevi Nedir?
Yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile idari hizmetlerinin kalite düzeylerine ilişkin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirmeler yapan, iç ve dış kalite güvencesi, akreditasyon süreçleri ve bağımsız dış değerlendirme kurumlarının yetkilendirilmesi süreçlerini yürüten Yükseköğretim Kalite Kurulu idari ve mali özerkliğe sahip, kamu tüzel kişiliğini haiz ve özel bütçeli bir kuruluştur. Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun temel görevleri şunlardır; yükseköğretim kurumlarının dış değerlendirmesini yapmak, akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürütmek ve yükseköğretim kurumlarında kalite güvencesi kültürünün içselleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak.

Haber: Mehmet Tugay Aldemir
NEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
Paylaş