Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz Uluslararası Uzay Federasyonunun Üyesi Oldu

02.10.2013

Üniversitemizin Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, dünyanın en prestijli kuruluşlarından biri olan “International Astronautical Federation” nin üyesi oldu.

Üyelik sertifikasyonunu almak üzere 23 - 27 Eylül 2013 tarihleri arasında Çin’in başkenti Pekin’de gerçekleştirilen “64. Uluslararası Uzay Kongresi” ne davet edilen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerafettin Erel, Kongre’de yaptığı konuşmada şunları söyledi.  " Fakültemiz yeni kurulmuş olmasına rağmen geçen bu kısa zaman aralığında önemli gelişmeler gösterdik  ve bugün böylesine önemli bir federasyona üyelik durumundan son derece memnun ve mutluyuz. Federasyon üyesi olan tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarla birlikte, uzayla ilgili yapılacak her türlü çalışmada yer alarak katkı sağlayabileceğiz. Bundan sonra  yapılacak olan Uluslararası Uzay Kongresi için Konya uygun bir şehir ve Kongre’ye ev sahipliği yapmak büyük bir onur olacaktır."

Kongre süresince federasyon üyesi olan ve uzay alanında dünyanın önde gelen bazı kurum ve kuruluşların yetkilileriyle önemli temaslar yapılarak, özellikle Çin’in  devlet kuruluşu olan ve uzay çalışmaları konusunda önemli birikimleri bulunan “ China Great Wall Corporation” yetkilileri ile yararlı görüşmeler gerçekleştirildi.

Türkiye’den TAI’in de stant açarak katıldığı Kongre’ye 59 ülkeden 246 kuruluş ve yaklaşık 4000’nin üzerinde kişi katıldı.   

 

Paylaş