Halk Oyunları Topluluğumuz Ohrid’de Üniversitemizi Temsil Etti

25.07.2019

Üniversitemiz Ereğli Eğitim Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Pehlivan, Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ertan Soğancı'nın akademik danışmanlığında ve Hüseyin Vehbi Karakaya koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren  Üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğumuz; 18-22 Temmuz tarihlerinde ‘Uluslararası Folklor Festivalleri Birliği-IAFF’ tarafından Kuzey Makedonya’nın Ohrid şehrinde düzenlenen ‘Uluslararası Halk Dansları ve Müzik Festivaline hocalarımızın derlemiş olduğu Konya Kaşık oyunlarıyla katılarak ülkemizi ve Üniversitemizi başarıyla temsil ettiler.

Hem Ohrid şehrinde bulunan Türk soydaşlarımız hem de Müslüman Makedon, Arnavut ve Boşnaklar başta olmak üzere bütün izleyicilerin büyük beğeni ve takdirlerini kazanan topluluk üyesi öğrencilerimiz, bu festivalde yerine getirdikleri temsil görevinin haklı gururunu yaşadılar.