Güzel Sanatlar Fakültemize 3 Ödül

19.12.2017
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Kültür ve Turizm Bakanlığının düzenlediği 19. Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması'nda Güzel Sanatlar Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencileri 3 ödül alarak önemli bir başarının altına imza attı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iki yıl ara ile düzenlenen ve bu yıl 19.su yapılan Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışmasında  “Hüsn-i Hat”, “Tezhip”, “Minyatür”, “Çini Deseni”, “Ebru”, “Kalem İşi ” ve “ Katı’ ” sanatlarında dereceye girenler belirlendi. Türk İslam Sanatının önemli bir alanı olan Geleneksel Türk Süsleme Sanatlarını dinamik ve güncel tutmayı, bu alanda eser veren sanatçıları gelenekten yararlanarak üretmeye özendirmeyi ve ortaya çıkacak sergi ile sanatçıların son eserlerinin bir arada görülmesini sağlamayı amaçlayan yarışmaya Güzel Sanatlar Fakültemiz damga vurdu.

Güzel Sanatlar Fakültemizin Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri Havva Yiğitbaşı, Naciye Detseli ve Ayşegül Kamacı geleneksel sanatlarımız içerisinde yer alan Kalem İşi Sanatı dalında katıldıkları yarışmada dereceye girerek ödül almayı başarmışlardır.

Başarı belgeleri ve 10.000 TL. lik ödül önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle genç sanatçılara verilecek, yarışmada derece alan eserler Bakanlığın açacağı sergi ile sanatseverlerle buluşacak.

Havva Yiğitbaşı'nın Eseri

Naciye Detseli'nin Eseri

Ayşegül Kamacı'nın Eseri

Paylaş