Golball Şampiyonası Tamamlandı

12.11.2013

Konya'da 4-10 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Üniversitemizin de Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında destek verdiği  Goalball Avrupa Şampiyonası yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu 2013 yılı faaliyet takviminde yer alan Goalball Avrupa Şampiyonas 10 Kasım akşamı  Rixos Otel'de yapılan kapanış yemeği ile sona erdi.  Kapanış yemeğine Konya Vali Yardımcısı Hasan Karakaş,  Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Uluslararası Organizasyonlar Dairesi Başkanı Ozan Çetiner, Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu İcra Direktörü Neil  O'Donovan, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Abdullah Çiftçi, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Büyükatıcıgil,  turnuvaya katılan ülke sporcuları, idareciler ve davetliler katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvada erkeklerde ve bayanlarda ilk üçe giren takımlara madalyaları ve kupaları takdim edildi. Gecede Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Bayanlarda 2. Olan Türk Takımı ile şampiyon olan Rusya takımına madalyalarını takdim etti. Madalya töreninden sonra ise turnuva şerefine verilen yemekle birlikte gece sona erdi.

Goalball Avrupa Şampiyonasi Erkekler ve Bayanlar sonuçları ise şu şekilde oluştu;

Erkekler: l. Litvanya, 2.İspanya, 3.Türkiye.

Bayanlar: 1.Rusya, 2.Türkiye 3.İsrail