Gençlik ve Spor Bakanlığı Heyeti Üniversitemizi Ziyaret Etti

06.02.2013

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu başkanlığındaki bir heyet Konya’da yürüttükleri temaslar çerçevesinde Üniversitemizi ziyaret ederek Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün ve Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’la görüştü.     

Genel Müdür Mahmutoğlu, Bakanlık olarak gençlerin gelişimine büyük önem verdiklerini söyleyerek, bu yıl sömestr tatilinde Doğu ve Güneydoğu illerindeki başarılı lise öğrencilerini Batı illerindeki akranlarıyla buluşturma projesi uyguladıklarını söyledi. “Yüz Güler Yüz” olarak adlandırılan proje çerçevesinde 250 öğrenciyle birlikte Konya’yı da ziyaret ettiklerini ve bu çerçevede liseli gençlerin ilk kez uçak ve hızlı trenle de tanıştıklarını belirtti.

Rektör yardımcımız Prof. Akgün de, gençler arasında entegrasyonu hızlandıracak olan bu tür projeleri içtenlikle desteklediklerini belirterek, Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak gençliğin benlik ve kimlik gelişimine büyük önem verdiklerini ve bu amaçla Konya’da da pek çok projeyi yürüttüklerini ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

Paylaş