Gazeteci Yazar Yiğit Bulut: 28 Şubat ve Demokratikleşme

23.02.2013

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla yapılan Şehir Konferanslarının konuğu gazeteci-yazar Yiğit Bulut, 28 Şubat ve Demokratikleşme konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Mevlana Kültür Merkezinde yapılan Konferansa Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Ekonomik gelişmeye ve Türkiye’nin ilerlemesine vurgu yapan Yiğit Bulut “Türkiye, geçmişte hiçbir zaman seçilmişlerle yönetilmedi” dedi ve 28 Şubat’ın sorumlusunun yalnızca askerler olmadığını belirtti.

“2001 krizinde, piyasada gecelik 14.008 faiz gördüm. Bugün yıllık faiz 4.75, bunun için nerden nereye geldiğimizi iyi anlamamız gerekir. Türkiye 1946 ile 2001 krizi arasında hiçbir zaman seçilmiş hükümetler tarafından yönetilmedi. Dışarıdaki yerleşik yapılar ve onların içerdeki uzantıları tarafından yönetildi.”

2008 de IMF’yi kovmanın ne kadar büyük bir şey olduğunu daha iyi idrak edilmesine vurgu yapan Bulut şunları ifade etti. “ Bu gerçeği anladığımız zaman,oneminute diyebilmenin İsrail’e ne kadar büyük bir şey olduğunu daha iyi anlayabiliriz. O oneminute 100 yıllık,150 yıllık gidişata dur demektir.” dedi.

Başkanlık sistemine de değinen Bulut, eskiden başbakanların holding patronlarına efendim dediğini biliriz, şimdi ise bunun tam tersi. Başkanlık sistemi bunun içinde çok önemli ve acil yapılması gereken bir şey diye konuştu.

Soru ve cevapların ardından Gazeteci-Yazar Yiğit Bulut’a Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek plaket takdim etti.

Paylaş