Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencilerimiz Yarışmadan Ödülle Döndü

25.01.2019
Turizm Fakültesi

Antalya Gastronomi ve Eğitimciler Birliği Derneği tarafından Antalya ANFAŞ fuarında düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Yemek Yarışmaları” organizasyonundan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizden İsa Cömert, Batuhan Atağ, Mehmet Koru ve Hamza Tolga Bostancı madalya ile döndü.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferhan Nizamlıoğlu, yarışmada öğrencilerinin “Kapalı Kutu” kategorisinden ödül aldıklarını ve bu başarılarının kendilerini onurlandırdığını belirterek; “Kapalı Kutu” kategorisinde yarışmacı, kutudan çıkan malzemelerle, zihninde o anda tasarlayıp, yemek yapıyor. Bizim öğrencilerimize kutudan; bonfile, şeker, bıldırcın yumurtası, süt, incir malzemeleri çıkmış, o malzemelerle o anda düşünüp ortaya bir yemek çıkardılar. Yarışmada yaptıkları bu yemeğin geleneksel bir adı yok. Öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.

Yarışmada, komite tarafından belirlenen temaya göre yaratıcılıklarını ön plana çıkararak bir menü hazırlayıp jürinin değerlendirmesine sunmalarının ardından yarışma sonunda öğrencilerimiz Mehmet Koru ile Hamza Tolga Bostancı 2 gümüş madalya, İsa Cömert ve Batuhan Atağ 2 bronz madalya kazandı.

Paylaş