Fakültelerini Birincilikle Kazanan Öğrencilere YÖK’ün Tebrik Mektubu Senato Toplantısında Takdim Edildi

08.12.2016

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın 2016-2017 eğitim öğretim yılında her fakülteyi birincilikle kazanan öğrencilere yönelik gönderdiği özel tebrik mektupları senato toplantısında senato üyelerinin huzurunda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından takdim edildi.

Geleceğe güvenle bakan güzel insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını söyleyen Rektör Şeker öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi. Eğitimin önemine dikkat çeken Şeker ülkenin, bilim alanındaki gelişmelere imza atacak gençlerle gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağını vurguladı.

2023 Hedeflerimize Sizlerle Ulaşacağız

Saraç mektubunda “Ülkemizin geleceği ve yüksek hedeflerimiz için sizleri fevkalade önemsiyoruz. Sizleri yetiştirirken nitelikli bir meslek sahibi olmanızı, mesleğinizin yanı sıra evrensel değerler ve de kendi kültürümüzün değerleri ile donanarak yetişmenizi arzuluyoruz. Bu süreçte 21. yüzyıl size yaşam boyu, öğrenmeyi zorunlu kılıyor. Üniversite eğitimi, size mesleki bilginin yanında araştırmayı, ifade özgürlüğünü ve farklı fikirlere saygı ile yaklaşmayı da öğretecektir. Bilim felsefesi, insana saygı, yurt sevgisi ve iman duygusu en önemli hayat göstergeniz olmalıdır. Güçlü ve güvenli bir ülke konumunu hedefleyen Türkiye’nin geleceği, sizlerin elinde olacaktır. Sizler yeni beyin gücü ile Türkiye’nin kalkınma odağısınız. Ülkemiz ve milletimiz için vatanperver duygularla çok çalışmalısınız. 2023 hedeflerimize sizlerle ulaşacağız. İnancınızın, çalışma ve yücelme azminizin sonsuz olmasını dilerim. Sizi ve ailenizi başarınız dolayısı ile gönülden tebrik eder, sevgi ile selamlarım.” ifadelerine yer verdi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinden Tuba Vural, İlahiyat Fakültesinden Mukaddes Uyanık, Turizm Fakültesinden Zuhal Ayar, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesinden Niyazi Üzümcü, Sağlık Bilimleri Fakültesinden Emine Sultan Yılmaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Cahit Özel, Tıp Fakültesinden Beyza Nur Sağlam, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinden Onur Kemal Kaytan, Diş Hekimliği Fakültesinden Zehra Selin Karauğuz; tebrik mektubunu Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in elinden aldı.

Paylaş