Dünya Lideri Oluruz

06.01.2013

Gazeteci-Yazar Hasan Celal Güzel Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Şehir Konferansları’nın konuğu oldu.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konferans salonunda düzenlenen Konferansa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Okka ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansta, ‘Türkiye'nin 21. Yüzyıl Vizyonu'  konulu söyleşi gerçekleştiren Hasan Celal Güzel, Türkiye'nin 21. yüzyılda küresel güç olacağı yönünde fütürologların ortak düşünce içerisinde bulunduklarına işaret etti.  Güzel, "Bir istatistik ilmi var. İstatistik müspet bir ilim, daha doğrusu bir tekniktir. İstatistik belirli seneler içerisinde analizler yapar. Dönemler vardır. Bir yıllık veya 6 aylık kısa dönemdir. 5 yıllık dönem orta vadeli bir dönemdir. 5 yıldan fazlası da artık stratejik dönemdir. Uzun vadeli dönemdir. Zaten 5 yıldan sonrası artık fütürolojiye girer. Fütüroloji 'gelecek bilimi' demektir. Aslında bilim kurgu ile bilim arası bir yerdedir. Tam yerine oturmuş değil. Ama fütüroloji artık ciddi bir şekilde yapılır hale geldi. Yoksa bilmem nerde ki, bilmem ne bacının fala bakarak yaptığı bir iş değil bu. Çok ciddi şekilde analizler yapılıyor. Şu şartlarda giderseniz ekonomide şu noktaya gelirsiniz gibi bir analiz. Şimdi bu son 10 yıllık dönemin kızıl elması da bana göre Türkiye'de 2 dönem altında analiz edilebilir.

Birisi 2023 hedefi, birisi de Sayın Başbakan'ın 30 Eylül'deki bir siyasi konuşmasında ilk defa söylediği 2071 hedefi. İşte bence Türkiye'nin 21. yüzyıl vizyonu bu hedefler çerçevesinde değerlendirilebilir." dedi.

Türkiye’ nin geleceğinden ümitli olduğunu ifade eden Güzel, " Türkiye dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girmiştir.  Ancak Başbakanın asıl kızıl elması ise 2071 vizyonudur. Yani Türklerin Anadolu'ya yerleşmesinin bininci yıldönümüdür. Ben bu zamanda olamam ama siz yaşlı da olsanız görebileceksiniz. Sadece benim değil, İsrail bilim adamlarının olduğu, çok çeşitli fütürologlar Türkiye'nin 2 binli yılların ortalarında bir küresel güç haline geleceği hususunda ittifak halindeler. Şuanda da küresel güç halindeyiz. İstikrar bozulmazsa, bu devamlı kalkınma eğilimi devam ederse, Türkiye bence geleceğini, kızıl elmasını meydana getirecektir. Hem Türk dünyasının, hem İslam dünyasının lideri olacaktır. Hem,Türk dünyasındaki birleşme ve federatif eğilimler meydana gelecek, hem de İslam dünyasında konfederatif eğilimler meydana gelecektir.Evvela konfederasyon sonra federasyon kurulacaktır. Hem de eski Osmanlı Memaliğinde Osmanlı milletler topluluğu kurulacaktır. Bütün bunların neticesinde inşallah Türkiye'nin 21. yüzyıl vizyonu hepimizin iftiharla görebileceği bir vizyon olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Güzel'e konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker tarafından değişik hediyeler takdim edildi.

 

 

 

Paylaş