DIŞİŞLERİ BAKANIMIZDAN ÜNİVERSİTEMİZE ZİYARET

28.07.2012

 

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Konya’ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, üniversitemize nezaket ziyaretinde bulundu. Bakan Davutoğlu, Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Merkez İlçe Belediye Başkanları ve Konya milletvekillerinin de aralarında bulunduğu heyet, rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları ve dekanlar tarafından karşılandı.

Bakan Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’ndan dönerken kaza yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. M. Emin Aydın’a geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin yapılacak olan kampüsünün insanı cezbettiğini belirten Bakan Davutoğlu, “Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde okuyan ve tercih edip gelecek olan öğrenciler çok şanslı. Yemyeşil bir alanda, çevresi ağaçlarla çevrili bir mekânda öğrenim görecekler. Ben Dışişleri Bakanı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne her türlü katkıyı yapmaya hazırım” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Şeker ise, Türkiye’nin en önemli yükseköğretim kurumları arasında yer alması için titizlikle çalışmaların sürdürüldüğü Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni, daha iyi yerlere taşıyarak bir dünya Üniversitesi yapacaklarını dile getirdi. Heyete, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde kuruluşundan bu güne  yapılan çalışmalar, üniversitenin fiziki ve akademik olanakları ile ileriye dönük projeleri hakkında bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Bakan Ahmet Davutoğlu’na ziyareti anısına çini bir tablo hediye etti.

 

Paylaş