Değerler Eğitimi Çocukları Buluşturdu

03.06.2013

Üniversitemiz ve Selçuklu Belediyesi tarafından  2012-2013 eğitim öğretim yılında ilçe genelindeki tüm ilk ve ortaokullarda uygulanan Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’in yılsonu finali düzenlenen etkinliklerle kutlandı.  Selçuklu Belediyesi hizmet binasının bulunduğu alana SEDEP’in uygulandığı okullardaki öğrenciler, 8 temel değeri anlatan stand  kurdular. Üç gün boyunca sürecek etkinlik akşam verilecek olan çeşitli konserlerle devam edecek.

Selçuklu Belediyesi hizmet binası yanında gerçekleşen programa, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca,  öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Programda Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker şunları söyledi :

“SEDEP Projesi Türkiye’ye Örnek Oldu.   Üniversiteler, belediyeler ve milli eğitim olarak hep birlikte halkımızın eğitim seviyesini yükseltmek başlıca hedeflerimizden bir tanesidir.  SEDEP projesinin başarıyla uygulandığını  çocuklarımızın proje kapsamında uygulanan içeriklere hakimiyetlerinden anlıyoruz. Bu yüzden pırıl pırıl dimağ sahibi, geleceğimizin teminatı bu çocuklarımızı tebrik ediyorum. Bu yoğun projenin ardından düzenlenen şenliğin başta çocuklarımız olmak üzere, herkeste  güzel izler bırakarak gerçekleşmesini  diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. “                                                                                      

Türkiye’de ilk defa bu yıl öğrenme şenliklerini tertip ettiklerini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli,“Konya öğrenme şenliklerini düzenlediğimiz dört ilimizden biri. Amacımız UNESCO’nun oluşturduğunu “küresel öğrenen şehirler ağında” Türkiye’nin de yer alması. Bu etkinliklerle bizler bu dört ilimize önümüzdeki günlerde öğrenen şehir ünvanını almaları için bir şans tanıyor, fırsat veriyoruz. Ümit ediyoruz ki Konya’da Eskişehir, Bursa ve Kocaeli gibi bu fırsatı iyi değerlendirir ve öğrenen şehir ünvanını alır” dedi.

Bir yıldır yürüttüğümüz projenin bugün finalini yapıyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,“ SEDEP, Selçuklu’daki tüm ilk ve ortaokulların tamamın da çocuklarımıza belirlediğimiz 8 temel üzerine bir yıl boyunca 1 milyon 900 bin üzerinde kitapla bu değerlerin anlatılması sağlandı. Bu proje sadece çocuklarımıza yönelik bir proje değil. Velilerin eğitilmesi ve eğitim camiasının buna katkısıyla önemli bir proje olarak Türkiye’de bu manada uygulanmış en büyük projelerden birisidir. Bu projede bir başarı varsa bu birlikte çalışmanın bir sonucudur. Bugün çocuklarımız sorumluluk sahibi, adaletli ve yardımsever ise bunda hepinizin katkısı çok fazla. Bu projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek yılda aynı programa devam edeceğiz ve çocuklarımız her geçen yıl bu değerleri daha özümsemiş ve hayatlarında daha yaşanır hale getirecekler. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

Paylaş