D-8 Genel Sekreteri Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i Makamında Ziyaret Etti

08.04.2013

D-8'i tanıtmak ve Üniversitemizin organizasyonuyla gerçekleştirilecek Şehir Konferanslarına konuşmacı olarak katılmak amacıyla Konya’ya gelen D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker’i makamında ziyaret ederek Üniversitemiz hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Şeker’den bilgiler aldı.

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Birol Akgün’ün de hazır bulunduğu ziyarette Mousavi, Konya’nın kendileri için önemli bir kent olduğunu dile getirerek 1 Ocak'ta Genel Sekreterlik görevini devraldığını, D-8'in gerek Türkiye, gerekse üye ülkelerde tanıtımının yapılması gerektiğini belirtti. Konya'nın sadece Mevlana ile bilinen bir kent değil, aynı zamanda önemli bir tarım, sanayi ve son zamanlarda artan üniversiteleriyle eğitim şehri olduğuna değinen Mousavi, bu durumun D-8 için önemli olduğunu vurguladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker D-8 in önemine vurgu yaparak, D-8 in ülkemiz ve üye ülkeler adına büyük gelişmelere vesile olacağını belirtti.

Yapılmakta olan kampüs binaları ve yeni açılacak bölümler hakkında Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi’ye bilgide veren Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitime ve eğitimde kaliteye büyük önem verdiklerini belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Şeker, uluslararası bir üniversite olmayı çalıştıklarını belirterek, dünyanın her yerindeki üniversiteler ile iyi ilişkiler kurmayı hedeflediklerini söyledi. Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Paylaş