D-8: Fırsatlar ve Zorluklar Konuşuldu

08.04.2013

Üniversitemiz ve Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Şehir Konferanslarının bu ay ki konuğu D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi, ‘D-8: Fırsatlar ve Zorluklar’ konulu bir konferans gerçekleştirdi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör’de gerçekleşen konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Birol Akgün, Prof. Dr. Tahir Tüksek, Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Genel Sekreter Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Rektörlük Danışmanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, Dekan Yardımcıları; Doç. Dr. Dursun Yağız ve Doç. Dr. Mehmet Kırbıyık, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

D-8'i tanıtmak ve Şehir Konferansına konuşmacı olarak katılmak amacıyla Konya’ya gelen D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi, Konya’nın kendileri için önemli bir kent olduğunu dile getirdi. D-8'in özellikle Türkiye kamuoyunda yeterince bilinmediğini dile getiren  Seyed Ali Mohammad Mousavi, D-8'in kurulduğu günden bu yana ekonomik alanda çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.  Seyed Ali Mohammad Mousavi, “Yaklaşık 3 ay önce genel sekreterlik görevini devraldım. D-8'in Türkiye ve diğer ülkelerde tanınırlığını artırmak için planlar hazırladım. Bu vesile ile Türkiye'den temaslarla çalışmalara başlıyoruz. Türkiye'nin birçok şehrinde benzer programlar yapacağız. İstanbul'da yoğun toplantılar yapıyoruz. Konya sadece kültür olarak değil, sanayi ve tarımda da Türkiye'nin önde gelen bir şehridir. 1997 İstanbul’da başlayan zirvelerin en sonuncusu Kasım 2012’de Islamabad’ta gerçekleşti. D-8 böylelikle 8. zirvesini yaptı. Sıra Türkiye'de. 2014 yılında Türkiye'nin her hangi bir şehrinde 9. zirve toplanacak. Yeni dönemde D-8'in çalışmaları daha üst seviyeye geçecek.   D-8'in tanınırlılığını artıracak bir tüzükle yeni bir boyut kazanacak. Küresel vizyon diye bir çalışmamız da olacak. Bu iki önemli belgenin uygulanması için stratejik planlar lazım” dedi.

Konuşmalarının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Mousavi’nin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, D-8 Genel Sekreteri Dr. Sayed Ali Mohammad Mousavi’ye teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu.

 

Paylaş