Cengiz Holdinge Teşekkür Ziyareti

10.10.2013

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker beraberinde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Seydişehir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Arıkan'la birlikte, Eti Alüminyum sahibi Cengiz Holdinge teşekkür ziyaretinde bulundular. 

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ziyaretin bir teşekkür niteliğini taşıdığını Cengiz ailesini eğitime katkılarından,  özellikle üniversiteye kazandırdıklarından dolayı tebrik ederek, üniversite sanayi işbirliğine dikkat çekti. Şeker, “ Ülke ekonomisine büyük katma değer sağlayan Cengiz Holdingin, üniversitemiz bünyesinde fakülte ve Meslek yüksekokulu  bulunan bir ilçede de faaliyet göstermelerinden son derece memnunuz. Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi modern binasıyla bir çok ilde bile bulunmayan bir şıklığa ve üsluba sahip.  Hiçbir masraftan ve incelikten kaçınılmadan düşünülerek inşa edilmiş. Ayrıntılar bile dikkatle ele alınmış. Projeyi böylesine hassas ve güzel bir şekilde inşa eden tüm  Cengiz ailesini Sayın Ekrem Cengiz bey vasıtasıyla tebrik ediyor, şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Kıymetli misafirperverliği için de ayrıca Ekrem Cengiz Bey’e teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Cengiz holding adına ev sahipliği yapan Ekrem Cengiz,  ziyarette bulunan sayın rektör ve üniversite temsilcilerine teşekkür ederek,  “ biz ülke sevdalısı ve delisiyiz, ülkemize bir şeyler katmak ve kazandırmak bizi mutlu ve huzurlu kılıyor, bu nedenle gecemizi gündüzümüze katarak daha modern ve güçlü bir ülke için çaba gösteriyoruz.  Bir çok farklı sektörde  hizmet ediyoruz. Bu alanlar içerisinde ihmal etmemeye çalıştığımız ve çok değer verdiğimiz en önemli konu ise eğitim. Eğitime katkıyı çok önemsiyor, ülkemizin kalkınmasının temel dinamiğinin güçlü bir eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Seydişehir’e kazandırdığımız Fakülte binası gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayacaktır. Ama biz ondan daha çok, genç ve gelecek vadeden gençlerin sanayici ile buluşmalarını arzu ediyor, bu noktada üniversite sanayi işbirliğine değer veriyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesinin sayın rektörü ve heyetinin bizleri ziyareti buna olan inancımızı güçlendirdi ve bizi mutlu etti. Daha sık ve düzenli bir araya gelerek genç kuşakları ülkemiz menfaatleri için bir vatanperver hale getirmenin yollarını aramalıyız. Bu ziyaret bunun bir başlangıcı olacaktır. Biz  fabrikamızı her türlü imkanıyla mühendislik fakültesi ve meslek yüksekokulu öğrencilerinin hizmetine sunmaya ve onların pratik tecrübelerini artırmaya hazırız. Seydişehir ekonomisine  ve insanına katkıda bulunmak bizim için çok değerlidir. Bu vesileyle nazik ziyaretlerinden dolayı sayın rektör ve ekibine şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.”    diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyarette hazır bulunan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel’de Üniversite ile sanayicinin işbirliği  için biraraya gelmesinden memnun olduğunu ifade ederek, “ Seydişehir konumu ve tarihi itibariyle çok değerli. Sanayici ve üniversite işbirliği ile meydana çıkacak sinerji Seydişehir’imizi daha güzel bir konuma getirecek. Buranın mülki amiri olarak bu tablodan en fazla ben mutlu olacağım. Tarafları tebrik ediyor ve işbirliğinin artarak devam edeceğine inancımın tam olduğunu bildirmek istiyorum” dedi.

Görüşmenin ardından Rektör Şeker, günün anısına Ekrem Cengiz Bey’e plaket takdim etti. 

 

 

 

 

 

Paylaş