BRAUNSCHWEIG TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İLE BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ

13.05.2012

Necmettin Erbakan Üniversitesi İle dünyanın sayılı üniversitelerinden Braunschweig  Teknik Üniversitesi işbirliği anlaşması imzaladı.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Emin Aydın ve beraberlerindeki heyet Almanya’nın en köklü üniversitelerinden  Braunschweig Teknik Üniversitesi’ nde bir dizi incelemelerde bulundular. Köklü bir geleneğe sahip olan ‘araştırma ve geliştirme’ şehri Braunschweig’ın merkezinde yer alan Braunschweig Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jürgen Hesselbach’ ın daveti üzerine Almanya’ya giden heyete üniversitenin birimleri gezdirildi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. 

 

Yeni kurulmasına rağmen uluslararası alanda işbirliği anlaşmalarına imza atan Necmettin Erbakan Üniversitesi, dünyanın en büyük üniversitelerinden biri olan ve tam adı Technische Universität Carolo-Wilhelmina zu Braunschweig olan Braunschwing Teknik Üniversitesi ile AR-GE, bilgisayar, yeni eğitim programları geliştirme, akademik bilgi ve materyal değişimi, araştırma laboratuarı, öğrenci ve öğretim üyesi değişimini içeren kapsamlı bir anlaşma imzaladı. Anlaşmayla Necmettin Erbakan Üniversitesi Braunschweig Teknik Üniversitesi’nde, Braunschweig Teknik Üniversitesi de Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde araştırma ofisleri kuracak.

Yine anlaşma kapsamında her iki üniversitenin öğretim üyeleri Konya ve Braunschweig’de dersler verecek.

 

 İmza töreninde konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer şeker, Almanya’nın Türkiye için stratejik konumda olduğunu, geçmişten bugüne kurulan siyasi ve işgücü işbirliklerinin artık bilim ve araştırma alanlarına da taşınması gerektiğini vurguladı.

 

Braunschweig Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jürgen Hesselbach ise,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e hitaben, hızlı ve sonuç alıcı işlere imza atıyorsunuz. Bu nedenle Üniversitenize ve size olan inancımız tam. Bizim gibi çalışkan ancak bizden daha hızlı karar veren bir üniversite. Sanırım bu işbirliği çok güzel projelere imza atacaktır. Braunschwing Teknik Üniversitesi’nin, Necmettin Erbakan Üniversitesi’yle işbirliği anlaşması imzalamış olmaktan mutluluk duyuyorum. Hocalarımızın da Mevlana Şehri Konya’ya gitmekten keyif alacağını düşünüyorum” dedi.

Paylaş