Anadolu Selçuklu Mimarisine Ait Eserlerin Resimleri Üniversitemizde Sergilendi

04.12.2018
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemizde Konya Sanat Etkinliklerinin 4.’sü olan Anadolu Selçuklu Mimarisinden İzler konulu resim sergisi açıldı.

Düzenlenen sergiye Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, akademisyenler ve diğer konuklar katıldı. Rektör Şeker, Selçuklu başkenti olan Konya’da atalarımızdan miras kalmış ve bu günlere ulaşmış olan değerli yapıtların sergilenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Hatıralarla dolu ve geçmişle bağımızı oluşturan yapıtların tuvallere yansımanın, kalıcı hale gelmesinin önemine değinen Şeker; “Bu sergide emeği olan tüm hocalarımıza, sanatçı kardeşlerimize şükranlarımı arz ediyorum. Her birinin kendi perspektifinden, özleminden, bakışından ortaya çıkan tabloların bir miras ve hatıra olarak kalacağını düşünüyorum. Sanatçı kardeşlerimiz, zamanları ile sanatları ile bu işi canlandırdılar biz sadece teşvik ettik. Serginin özellikle Hz. Mevlana’yı andığımız Şeb-i Arus dönemine denk gelmesinin de Konya’ya ve bölgeye hitaben önemli bir katma değer oluşturduğunu söylemek gerekir. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sergi Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi B Blok fuayene alanında 11 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Paylaş