AKİF Öğrencimiz Akyol, Gençlik ve Spor Bakanlığı Öykü Yarışmasında Birinci Oldu

02.11.2020
Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
 


Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğrencisi Tuğba Akyol, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen 1. Gençler Arası Öykü Yarışmasında birinci oldu.

Asım Gültekin anısına düzenlenen yarışmanın ödül töreni Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında gerçekleştirildi. Ödül töreninde yarışmada birinciliği elde eden öğrencimiz Tuğba Akyol’a ve dereceye giren diğer yarışmacılara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu takdim etti.

Ödül Töreninde konuşan Bakan Kasapoğlu, yarışmaya büyük bir katılım olduğunu kaydederek, "Gençlerimizin kitap ve edebiyatla bu anlamlı birlikteliğini, heyecanını görmek bizleri mutlu etti. Bu vesileyle başta, bu anlamlı yarışmaya katılan tüm gençlerimizi kutluyorum. Başarılı olan gençlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye dışında KKTC, Kırgızistan, Suriye, Almanya ve Fransa'dan da başvurunun yapıldığı yarışmaya bin 735 öykü gönderildi. 13-17 ve 18-24 yaş olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada, her iki kategoride dereceye giren 50 genç ödüllendirildi.

Etkinliğe katılanlar arasında Asım Gültekin'in eşi Nurdan Gültekin ve çocukları, kardeşi Rabia Önder, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, yazar ve yapımcı Bekir Develi, yazarlar Mevlana İdris, Gökhan Özcan, Süleyman Ragıp Yazıcılar ve Saadettin Acar ile Mehmet Ali Gültekin ve Burak Gültekin yer aldı.



 
Paylaş