AKEF’te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

25.11.2019

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda Öğretmenler Günü dolayısıyla panel düzenlendi. Panele ve öncesindeki sergi açılışına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Barbaros Yalçın ile Doç. Dr. Erdal Kocabaş ve diğer misafirler katıldı.

Panel, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Hamarta’nın konuşması ile başladı. Hamarta; bizleri geleceğe hazırlayan Öğretmenlerin, bu özel gününü kutladığını belirterek programa katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.

Panelde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Oğuz Doğan, günün anlam ve önemine değinerek tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Eğitimde “hikmet arayışı” vurgusu yapan Doğan, eğitimde hikmet arayışına her zaman devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yapılan işin çok kıymetli olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Doğan, bugün yetişecek bir öğretmenin yetiştireceği kişinin, yıllar sonra ülke yönetiminde aday olacağını, bu sürecin son derece önem arz ettiğini belirtti.

Eğitimde daha güzel sonuçlar alınacağını umduğunu kaydeden Doğan, programın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Panel sonunda, Profesörlük ve Doçentlik unvanı alan hocaların cübbe giyme töreni gerçekleştirildi.

Program kapsamında AKEF Resim İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Elemanları ve bölümden mezun olan öğretmenlerin katılımıyla tamamlanan “Öğretmenler Günü Sergi” açılışı da yapıldı. Sergiyle ilgili değerlendirmede bulunan Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı hocalarından Dr. Öğ. Üyesi Ayşe Okur şunları söyledi: “Öğretmenler Günü kapsamında hazırladığımız bu sergide genelde Konya’daki okullarda çalışan Resim Öğretmenlerimizin çalışmaları mevcut. 1 hafta boyunca sergimiz Fakültemizde ilgilisine açık olacak. Katkılarından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaş