8. Geleneksel Konyalı Bürokratlar ile İftar Buluşması

19.07.2013

MÜSİAD Konya Şubesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası tarafından organize edilen Konyalı Bürokratlar ile 8. Geleneksel İftar Buluşması geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştirildi.

Konya pilavı ve geleneksel Konya yemeklerinin ikram edildiği iftara Dış işleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu,  YÖK Başkanı Prof.Dr. Gökhan Çetinsaya, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ankara’da görev yapan Konyalı Bürokratlar, AK Parti Konya Milletvekilleri, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurul Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı M. Uğur Kaleli, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve çok sayıda Konyalı katıldı.

İftar yemeğinden sonra kürsüye gelerek bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’de yaşanan olaylardan Somali’ye değin uluslararası gündemde yer alan pek çok konuyu değerlendirirken, Konyalıların birlikteliğini örnek gösterdi. Davutoğlu, Türkiye’nin yakaladığı istikrarı ve başarısını kıskananların kardeş kavgası çıkarmak istediklerini vurguladı ve kardeşlik kültürünün hiçbir zaman bozulmayacağını belirtti.

 

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye sınırındaki Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde meydana gelen olaylara da değindi. Suriye'deki krizde bazen Türkiye'nin sınırına kadar gelen çatışmalar yaşandığını belirten Davutoğlu, Resulayn'daki çatışmalarda seken ve Ceylanpınar'a yansıyan atış sırasında hayatını kaybeden gence Allah'tan rahmet diledi.

İftar programı özelde Konya’nın genelde ülkenin sorunlarına çözüm konusunda aktif birlik ve beraberliğin artırılması, ortak aklın kullanılarak daha yaygın çalışmaların yapılması dilekleriyle sona erdi.

Paylaş