7. Engelsiz Üniversite Birimleri Bölge Toplantısı

28.02.2013

7. Engelsiz Üniversite Birimleri Bölge Toplantısı, Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör konferans salonunda gerçekleştirildi.

Konferansa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Murat Sünbül, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Saim Arıtan, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcılarımız; Doç. Dr. Dursun Yağız ve Doç. Dr. Mehmet Kırbıyık, Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç Dr. Hakan Sarı, Üniversitemiz Daire Başkanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gündem maddelerinde ÖMSS sınavı, yükseköğretim kurulu engelsiz üniversite mevzuatı ve yükseköğrenim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin eğitim-öğretim sürecinde karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri yer aldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Üniversitemiz sinevizyon gösteriminin yapıldığı konferansta, açılış konuşmasını Engelli Öğrenci Temsilcisi Sevgi Nur Aydoğan yaptı.

Aydoğan konuşmasında engelli olmanın acınacak bir durum olmadığının altını çizdi. “Bizler engelli olduğumuz için halimize acırlardı ama şimdi Üniversitede bu durumumuz ortadan kalktı. Bu süreçte bize her türlü imkânı sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker hocamız başta olmak üzere, rektör yardımcılarımıza, Sağlık Kültür Daire Başkanımız Abdullah Büyükatıcıgil’e ve bize destek çıkan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Aydoğan’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Yüksek Öğretim Kurulu Özürlü Öğrenci Komisyon Üyesi ve Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç Dr. Hakan Sarı şunları ifade etti. “Anayasamızın 42.Maddesinde her engelli ya da özel eğitim gereksinimi olan öğrencimize eğitim hakkının verilmesi ile ilgili madde var. Devlet ve diğer özel eğitim kurumları, eğitim gereksinimi duyan öğrenciye eğitim hakkını vermektedir, bu anayasal bir haktır.”

Konuşmaların ardından söz alan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ise yeni bir Üniversite olarak böyle bir birimin kurulmasından memnun olduklarını ve engelli öğrencilere faydalı olunacağını belirtti. “Üniversitemiz dünya standartlarında, dünya çapında eğitim öğretim kalitesini yakalamayı ve buna yönelik hizmetler sunmayı hedefleyen bir üniversitedir. Bu noktada logomuzdan da anlaşıldığı üzere 5 E ile ifade ettiğimiz eğitim odaklı engelsiz üniversite olma hedefinin önemli bir husus olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Yurt dışında olması dolayısıyla konferansa telefon bağlantısıyla katılan Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise şunları dile getirdi; “Gönül isterdi ki bu organizasyonda bulunabilelim. Fakat yurt dışındayım, çok istememe rağmen katılamadığım bu programın başarılı olmasını diler, bütün katılımcılara teşekkür ederim.”

Paylaş